Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2021

Η Βουλή προσκαλεί τους αγρότες σε διακομματική όπως ήταν το αίτημά τους

Μετά την προαναγγελία από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, στην Ολομέλεια και την επαναβεβαίωση εκ μέρους του προέδρου της Βουλής για συζήτηση με εκπρόσωπους των αγροτών, στην Επιτροπή, η συνεδρίαση καθορίστηκε για την Τρίτη στις 3 το μεσημέρι.

«Εμείς θέλουμε να ανοίξουν οι δρόμοι του διαλόγου. Η βούληση υπάρχει. Η Βουλή έχει θεσμικές επιτροπές όπου μπορεί να γίνει ακόμη και διακομματικός διάλογος, όπως οι ίδιοι οι αγρότες ζητούν. Η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου μπορεί να συνεδριάσει και να ακούσει τους αγρότες», είπε ο κ. Αποστόλου.

Την ίδια ώρα που η Βουλή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους εκπρόσωπους των αγροτών, υλοποιώντας την πρόταση του προέδρου του Κοινοβουλίου Νίκου Βούτση, προς τους εκπροσώπους των εργατικών συνδικάτων για διάλογο.

Ο υπουργός διεμήνυσε, εξάλλου ότι αν και «θα εξαντλήσουμε τη δυνατότητα στήριξης των αγροτών», «πακέτο Αποστόλου στη λογική του πακέτου Χατζηγάκη, Μωραίτη, Κοντού, δεν θα υπάρχει».

Ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης του κόμματός του, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την συνολική πολιτική της, ιδίως απέναντι στους αγρότες, λέγοντας πως αντί να απαντήσει στα δίκαια αιτήματά τους, τους συκοφαντεί.

«Όμως αυτά τα ‘παν κι άλλοι, οι προηγούμενοι. Όλα αυτά τα κόλπα με τους εκβιασμούς, τις απειλές, τον εκφοβισμό, τα χρησιμοποιούσε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Τώρα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Κουτσούμπας απευθυνόμενος προς τον αρμόδιο υπουργό, «τους λέτε “ελάτε να συζητήσουμε πώς και πότε θα σας σφάξουμε”. Αλλά θα σας σφάξουμε. Γιατί δεν τους απαντάτε αλλά κάνετε το κορόιδο;».

«Τον ορισμό της προχειρότητας» χαρακτήρισε τις κυβερνητικές προτάσεις ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, δηλώνοντας αντίθετος με τα οριζόντια μέτρα στο ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Ο κ. Βρούτσης, προανήγγειλε εξάλλου την ετοιμότητα του κόμματός του για έναν οργανωμένο διάλογο με τους αγρότες, ξεκαθαρίζοντας αφετέρου ότι η ΝΔ αντιτίθεται σε ακραίες κινητοποιήσεις, με τις οποίες γίνεται δυσκολότερη η ζωή των πολλών και χειροτερεύει η κατάσταση της οικονομίας.

«Οι αγρότες έχουν αιτήματα που είναι λογικά, κυβερνητικά στελέχη δεν μπορεί να χρεώνουν όλους τους παραγωγούς σε ακροδεξιές ομάδες» , είπε εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Από το Ποτάμι, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γιώργος Αμυράς κάλεσε την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει υπό το πρίσμα της ανάπτυξης την αγροτική οικονομία. Εκτίμησε δε ως λογική πρόταση το αφορολόγητο τουλάχιστον 12.000 ευρώ για τους αγρότες και ζήτησε την αναγνώριση ως εξόδων της εργασίας του γεωργού και της οικογένειας του.

Και εκ μέρους των ΑΝΕΛ, ο Βασίλειος Κόκκαλης κάλεσε τους αγρότες να ανταποκριθούν στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για διάλογο καθώς «από τον διάλογο δεν βγήκε κανείς ζημιωμένος».

Να συνεννοηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κάλεσε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ώστε να συνεννοηθούν και να απομονώσουν τους θερμοκέφαλους, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να μην εισάγει με τη βία το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, εκτιμώντας πως αυτή θα είναι η μέρα που θα πέσει.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και in.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων