Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Η Βρετανική Βουλή ενέκρινε την αναβολή του Brexit, αν απορριφθεί η συμφωνία

Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε τη νέα στρατηγική της Τερέζα Μέι για το Brexit, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναβολή του «διαζυγίου» με την ΕΕ.

Με 502 υπέρ έναντι 20 κατά, οι βουλευτές ενέκριναν την τροπολογία που στηρίζει την πρόταση της Μέι να αναβάλει για μικρό χρονικό διάστημα το Brexit, αν απορριφθεί η συμφωνία την οποία επιδιώκει να πετύχει με τις Βρυξέλλες, καθώς και μια αποχώρηση χωρίς συμφωνία. Το Brexit έχει οριστεί για τις 29 Μαρτίου.

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος των Εργατικών δήλωσε ότι το κόμμα θα προτείνει ή θα στηρίξει μια τροπολογία υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος ώστε να αποφευχθεί ένα καταστροφικό Brexit. Νωρίτερα, οι βουλευτές είχαν καταψηφίσει (με ψήφους 323 κατά έναντι 240 υπέρ) την πρόταση των Εργατικών για μόνιμη τελωνειακή ένωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Απογοητευτήκαμε που η κυβέρνηση απέρριψε την εναλλακτική συμφωνία για το Brexit των Εργατικών. Για αυτό θα προωθήσουμε ή θα στηρίξουμε μια τροπολογία υπέρ ενός δημοψηφίσματος για να εμποδίσουμε ένα καταστροφικό Brexit των Τόρις», είπε ο Κιρ Στάρμερ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων