Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Η Μπριζίτ αποφεύγει να μπαίνει στα χωράφια του συζύγου της

Η Μπριζίτ Μακρόν αποφεύγει να “μπαίνει στα χωράφια της κυβέρνησης” στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της ως σύζυγος του προέδρου και “τίποτε δεν γίνεται χωρίς την έγκριση του”, δήλωσε σε συνέντευξή της στο περιοδικό Point de Vue.

Η συνέντευξη θα περιληφθεί στο βιβλίο της ιστορικού Ζοέλ Σεβέ “L’Elysee au feminin de la IIe a la Ve Republique” (“Το Μέγαρο των Ηλυσίων με γνώμονα τις γυναίκες της 2ης και της 5ης Δημοκρατίας”, σε ελεύθερη απόδοση) από τις εκδόσεις du Rocher, που διερευνά τον ρόλο των γυναικών συζύγων των προέδρων στην Γαλλία.

“Η συνέντευξη αυτή δόθηκε στην ιστορικό ειδικά για να περιληφθεί στο βιβλίο της” και όχι στο εβδομαδιαίο περιοδικό, διευκρίνισε το γραφείο της Μπριζίτ Μακρόν

Η Μακρόν είναι η πρώτη σύζυγος προέδρου της Γαλλίας που έχει μια “χάρτα” η οποία αποσαφηνίζει και ορίζει τον επίσημο ρόλο της.

“Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά. Οι Γάλλοι πρέπει να γνωρίζουν τι κάνω και με ποια μέσα. Στρώθηκα στη δουλειά — εθελοντικά βέβαια– αμέσως μόλις ήρθαμε στο Μέγαρο των Ηλυσίων”, εξηγεί.

“Δουλεύω ομαδικά με το γραφείο του προέδρου. Η καθημερινή μας εργασία δεν είναι ούτε αυτόνομη, ούτε ανεξάρτητη από την οργάνωση που διέπει τις υπηρεσίες του προέδρου και τίποτε δεν γίνεται χωρίς την έγκριση του ιδίου. Δεν θα μπω στα χωράφια της κυβέρνησης. Το καθήκον μου με οδηγεί σε ένα διαφορετικό χρόνο, μακριά από την επικαιρότητα”, υπογραμμίζει.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων