Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022

«Η Coca-Cola θα απολύσει 2.000 υπαλλήλους τις επόμενες εβδομάδες»

Η Coca-Cola Co σχεδιάζει να περικόψει 1.000 ως 2.000 θέσεις εργασίας διεθνώς μέσα στις επόμενες εβδομάδες, γράφει η εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη πρόσωπα ενήμερα για τις προθέσεις της διεύθυνσής της.

Οι απολύσεις αυτές εντάσσονται σε ένα πρόγραμμα της πολυεθνικής εταιρείας για τη μείωση του λειτουργικού της κόστους κατά $3 δισεκ., το οποίο ανακοίνωσε τον Οκτώβριο, αφού εμφάνισε πτώση κερδών κατά 14% το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οι ειδοποιήσεις για τις απολύσεις θα σταλούν στους εργαζομένους της στη Βόρεια Αμερική την 8η Ιανουαρίου και στους εργαζομένους της στον υπόλοιπο κόσμο την 15η Ιανουαρίου, σύμφωνα με την Γουόλ Στριτ Τζέρναλ (http://on.wsj.com/1CCr0re).

Οι συνέπειες θα είναι σημαντικές ιδίως για τους εργαζομένους της Coke στα κεντρικά της γραφεία στην Ατλάντα αλλά και τα κεντρικά της γραφεία σε διάφορες περιοχές του κόσμου, καθώς πάνω από το 10% του προσωπικού κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του, αναφέρει το δημοσίευμα.

Τα εργοστάσια εμφιάλωσης και τα κέντρα διανομής της εταιρείας, στα οποία απασχολείται πάνω από το 85% των 130.000 και πλέον υπαλλήλων της εταιρείας, βρίσκονται εκτός της γραμμής πυρός προς το παρόν, επισημαίνει η εφημερίδα.

Ακόμη, η πασίγνωστη πολυεθνική θα επιβάλλει κι άλλα μέτρα περιστολής δαπανών, ζητώντας για παράδειγμα από ανώτερα στελέχη τους να παίρνουν ταξί αντί να χρησιμοποιούν λιμουζίνες και ακυρώνοντας το πάρτι που θα παρέθετε τα Χριστούγεννα για τους αναλυτές της Γουόλ Στριτ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η διοίκηση της επιχείρησης δεν ήταν διαθέσιμη για σχόλια. Τον Οκτώβριο, είχε ανακοινώσει ότι σχεδίαζε να προχωρήσει σε περικοπές δαπανών ύψους $3 δισεκ., τριπλάσιες από αυτές του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων που είχε ανακοινώσει τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η Wintergreen Advisers, που είναι μέτοχος της Coca-Cola, είχε καλέσει την περασμένη εβδομάδα να αντικατασταθεί ο διευθύνων σύμβουλός της, ο Μουχτάρ Κεντ, αποκαλώντας τον «ανίκανο να ηγηθεί της μεταστροφής της Coke».

Οι μετοχές της εισηγμένης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) επιχείρησης κατέγραφαν άνοδο 1,6% στα $43,01 σήμερα, λίγη ώρα μετά τη δημοσίευση των πληροφοριών αυτών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων