Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Η εφαρμογή του Facebook που αποτρέπει τις αυτοκτονίες

Ένα νέο χαρακτηριστικό-εργαλείο για καλό σκοπό εισάγει το Facebook, το οποίο βοηθά στην πρόληψη αυτοκτονίας, το Suicide Prevention tool.

Το νέο αυτό εργαλείο είναι ήδη διαθέσιμο σε ορισμένες χώρες και είναι φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο που οι χρήστες να μπορούν να επισημαίνουν τους φίλους τους που θεωρούν ότι βρίσκονται σε κίνδυνο, ενημερώνοντας μία ειδική ομάδα.

Στην συνέχεια μπορεί να προσφέρει υποστήριξη στα άτομα που έχουν αυτοκτονικές τάσεις, όπως επίσης και στις οικογένειες και φίλους τους.

Για να το χρησιμοποιήσει κάποιος απλά βάζει μια επισήμανση στον φίλο που θεωρεί ότι κινδυνεύει να προκαλέσει κακό στον εαυτό του.

Αφού το αίτημα εγκριθεί από την αρμόδια ομάδα, τότε ο χρήστης που έχει επισημανθεί δέχεται το μήνυμα ότι κάποιος φίλος του θεωρεί πως θέλει να βλάψει τον εαυτό του και αφού εξετάσει το προφίλ του, η ομάδα τον προτρέπει να μιλήσει μαζί τους ή σε κάποιον φίλο του.

Δίνεται φυσικά η δυνατότητα απόρριψης της πρότασης για προσφορά βοήθειας.

Η εφαρμογή αυτή ακολουθεί ένα παρόμοιο εργαλείο που κυκλοφόρησε το 2014, το οποίο επέτρεπε στον κόσμο να αναφέρει τα tweets που τους ανησυχούν, ωστόσο αργότερα σταμάτησε εν μέσω φόβων ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να τρολάρει κανείς ευάλωτα άτομα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων