Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Η «έξυπνη εξειδίκευση» του Σταύρου Θεοδωράκη

Στα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ εστίασε ο πρόεδρος του Ποταμιου, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος ανέφερε πως η χρηματοδότηση των 15-20 δις. ευρώ για την περίοδο 2014-2020, θα εξαρτηθεί από την κατάθεση σχεδίων στρατηγικής «έξυπνης εξειδίκευσης».

Μιλώντας σε συνέδριο για την ενεργεία και την καινοτομία στο Ζάππειο, υπογράμμισε ότι χώρα θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τα προγράμματα ενίσχυσης της καινοτομίας ως μεγάλη ευκαιρία και ότι «πολιτικοί και δημοσιογράφοι πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία».

«Επιχειρηματικότητα και καινοτομία σε συνεργασία με την αγορά και την πολιτική θα είναι η συνταγή», είπε ο κ. Θεοδωράκης. Μάλιστα, «φώναξε» και ένα σύνθημα -όπως είπε- του Ποταμιού για την επιχειρηματικότητα: Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα όχι στην κοινωνία και στην αγορά, αλλά στις κοινωνίες με αγορά.

Σχετικά με το Μνημόνιο και την τρόικα, τόνισε ότι χωρίς την συναίνεση από την κοινωνία καμιά συνταγή απ΄ έξω δεν θα πετύχει και πρόσθεσε ότι το βήμα είναι η επιχειρηματικότητα σε συνεργασία με την κοινωνία και την αγορά.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων