Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Η “Ελληνικός Χρυσός” δεν θα συμμετέχει στη δίκη για τον εμπρησμό στις Σκουριές

Στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης καλούνται να δικαστούν στις 9 Ιουνίου οι 21 κατηγορούμενοι της πολύκροτης υπόθεσης του εμπρησμού του εργοταξίου των Σκουριών στις 17 Φεβρουαρίου του 2013.

Σύμφωνα με το βούλευμα, παραπέμπονται όλοι οι κατηγορούμενοι με βαρύτατες κατηγορίες εις βάρος τους, μεταξύ αυτών σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρας ανθρωποκτονίας, ληστεία, έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών κ.α.

Ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζει η θέση της εταιρίας “Ελληνικός Χρυσός“, καθώς δεν θα συμμετέχει στη διαδικασία για να προστατευθεί η κοινωνική ηρεμία και το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον, όπως δήλωσε στο RP o Διευθύνων Σύμβουλός της Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Θεοδωρακόπουλου έχει ως εξής:

“Η “Ελληνικός Χρυσός” έχει με συνέπεια αποδείξει ότι επικεντρώνεται στον διάλογο και στη συνεργασία με τα μέλη της τοπικής κοινωνίας που εμπλέκονται με τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στην Χαλκιδική, με στόχο να συνεισφέρει κατά τρόπο θετικό στην τοπική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Επιθυμώντας να ενισχυθεί περισσότερο το πλαίσιο αυτό, τόσο συμβάλλοντας στην κοινωνική ηρεμία όσο και διασφαλίζοντας το γενικότερο δημόσιο συμφέρον, η “Ελληνικός Χρυσός” καθιστά σαφές ότι δεν συμμετέχει στις ποινικές διαδικασίες ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για τις εμπρηστικές επιθέσεις στο εργοτάξιο των Σκουριών που έλαβαν χώρα 17 Φεβρουαρίου 2013.

Σε κάθε περίπτωση, η “Ελληνικός Χρυσός” εμπιστεύεται την ακεραιότητα και αμεροληψία των Ελληνικών δικαστικών αρχών και είναι πεπεισμένη ότι η Δικαιοσύνη θα επιβληθεί. Η εταιρεία θα εξακολουθήσει να αναζητά τον διάλογο με τα εμπλεκόμενα μέρη με στόχο να ωφεληθεί ο τόπος που αποκαλούμε “σπίτι μας”.”

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων