Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Η Ευρώπη είναι και σήμερα αυτή που ήταν πάντα

Γράφει η Ευαγγελία Παπαδοπούλου

Τι μας είπαν οι Βέλγοι; Να ρίξουμε όλους τους πρόσφυγες στη θάλασσα;
Ξέρουν αυτοί,είναι δοκιμασμένα τα κόλπα. Πώς συγκέντρωσε ένα μικρό κράτος τόσο πλούτο;

Βοηθώντας τους κατατρεγμένους; Όχι βέβαια.

Στην αποικία τους στο Κονγκό,την πλουσιότερη χώρα του κόσμου με κοιτάσματα χρυσού,χαλκού,διαμαντιών, βίαζαν ,έδερναν ,έκοβαν τα χέρια των κονγκολέζων για να αρπάξουν τον πλούτο τους.

Μπορεί την ατομική βόμβα να την έριξαν οι Αμερικάνοι αλλά το ουράνιο που χρησιμοποίησαν το λεηλάτησαν απο το Κονγκό οι Βέλγοι.Οι σφαίρες χαλκού που χρησιμοποίησαν στο Α’Παγκόσμιο πόλεμο σκοτώνοντας εκατομμύρια ανθρώπους για να μοιράσουν τον κόσμο οι “πολιτισμένοι Ευρωπαίοι” περιείχαν 75% χαλκό από το Κονγκό.

Εκατομμύρια Κονγκολέζοι σκλάβοι ακρωτηριάστηκαν ή πέθαιναν μαζεύοντας καουτσούκ για να μετατραπεί σε λάστιχα αυτοκινήτων των πολιτισμένων της Δύσης.

Από τους 5.000 δημοσίους υπαλλήλους στη χώρα μόνο 3 ήταν Κονγκολέζοι.
Δεν υπήρχε ούτε ένας Κονγκολέζος γιατρός,δικηγόρος,μηχανικός,οικονομολόγος.
Τα εκατομμύρια δολάρια από τον ορυκτό πλούτο της χώρας έφεραν φτώχεια,δυστυχία ,θανάτους στο λαό και πλούτισαν τα ταμεία των Βέλγων.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τους ίδιους τους Βέλγους για να επιδείξουν τα τρόπαια τους και να διδάξουν πώς κατακτιέται ο πλούτος .
Αυτή η πολιτισμένη χώρα επελέγη για να στεγάσει το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ,το ναό της δημοκρατίας,τις παναθρώπινες αξίες της Ευρώπης.

πρώτη δημοσίευση στον λογαριασμό της Ε. Παπαδοπούλου στο facebook χωρίς τίτλο

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων