Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

H FIFA σχεδιάζει Μουντιάλ με 48 ομάδες το 2026

Στα άμεσα του σχέδια του προέδρου της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο είναι η διεύρυνση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τον Ιούλιο έγινε λόγος για Μουντιάλ 40 ομάδων, όμως η νέα του πρόταση φτάνει στις 48 ομάδες για το Μουντιάλ του 2026!

Ο 46χρονος Ινφαντίνο σχεδιάζει να δημιουργήσει έναν έξτρα προκριματικό γύρο, όπου θα διεξάγεται στη διοργανώτρια χώρα και θα αποκλείονται 16 ομάδες! Εν συνεχεία, το τουρνουά θα διεξάγεται με τη γνωστή μορφή των 32 χωρών, με 16 δηλαδή ομάδες που θα παίρνουν απευθείας την πρόκριση στους ομίλους και 16 που θα προκρίνονται από τον έξτρα προκριματικό γύρο.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση για την ενδεχόμενη διεύρυνση του Μουντιάλ θα παρθεί τον Ιανουάριο.

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός. Είναι κάτι περισσότερο από μία διοργάνωση, είναι ένα κοινωνικό γεγονός. Η FIFA θέλει να αναπτύξει το ποδόσφαιρο σε όλον τον κόσμο. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν θα έχουμε ένα κανονικό Μουντιάλ 32 ομάδων, όμως στο πάρτι θα μετέχουν 48 ομάδες. Αυτές οι ιδέες θα συζητηθούν αυτόν τον μήνα για να βρούμε την καλύτερη λύση. Η απόφαση θα ληφθεί το 2017», δήλωσε ο Ινφαντίνο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων