Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

Η φορολογική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι το… χαράτσι!

Τις προτάσεις του για το φορολογικό ανέπτυξε το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ παρόντος του επικεφαλής του κόμματος Αλέξη Τσίπρα. Κι εκεί που περιμέναμε ένα δίκαιο και φιλολαϊκό φορολογικό σύστημα,  ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι θα καταργήσει μεν τα χαράτσια, αλλά μόνο για τις ευπαθείς ομάδες! Δηλαδή για όλους τους άλλους θα ισχύει το τσεκούρωμα και η είσπραξη του φόρου μέσω της ΔΕΗ, ενώ επιπλέον θα θεσπίσει και Φόρο Μεγάλης Περιουσίας.

Για τον ΦΠΑ ο ΣΥΡΙΖΑ  πιστεύει ότι πρέπει ο ανώτατος συντελεστής του 23% να μειωθεί στο 19%, επομένως ταυτίζεται απολύτως με την πρόταση της σημερινής κυβέρνησης που ως γνωστόν έχει θέσει το θέμα και στην τρόικα. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την πολυφωνία που καταγράφεται από τα στελέχη του για τον κατώτατο μισθό έχουν προβληματίσει πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διαμαρτύρονται ότι το κόμμα τους δεν έχει ενιαία και σαφή οικονομική και φορολογική πολιτική.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στελέχη όπως ο Αλέξης Μητρόπουλος διαμαρτυρήθηκαν για την θολή εικόνα που δίνει προς τα έξω ο ΣΥΡΙΖΑ όπως επίσης και για το γεγονός ότι αρχίζει σιγά σιγά να περνάει προς την κοινωνία το μήνυμα ότι λόγω της δυσμενούς κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία οι επαναφορές των μισθών στα προηγούμενα επίπεδα, η αποκατάσταση του κατώτατου μισθού αλλά και η κατάργηση του μνημονίου που έχει υποσχεθεί προεκλογικά θα καθυστερήσουν να εφαρμοστούν!

Δεν πρέπει να θεωρείται τυχαίο  ότι ένας από τους κύριους εκφραστές της ρεαλιστικής οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Σταθάκης δεν συμμετείχε στην παρουσίαση της φορολογικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε καν στην κατάρτισή της.!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων