Στην κατηγορία αυτή ανήκουν ονόματα όπως η Standard Chartered, η Nomura Holdings και η Daiwa Securities που ήδη έχουν ανακοινώσει ότι τα νέα κεντρικά γραφεία τους θα στεγάζονται στη Φρανκφούρτη, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συνέχιση της πρόσβασης στην ενιαία αγορά. Κοντά σε αυτές βρίσκονται οι Goldman Sachs Group και Morgan Stanley που επίσης εξετάζουν το ενδεχόμενο να λάβουν παρόμοια απόφαση.
Το γεγονός προφανώς και ικανοποιεί το γερμανικό επιχειρείν. «Είναι σε πολύ καλή θέση η Φρανκφούρτη για να δεχθεί ξένες τράπεζες, βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης, έχει φανταστικές υποδομές και προσιτά ενοίκια γραφείων» δήλωσε στο Bloomberg ο Stefan Winter, πρόεδρος της ένωσης ξένων τραπεζών στη Γερμανία και επικεφαλής της επενδυτικής τράπεζας της UBS Group στη χώρα.
Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί με το Λονδίνο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η βρετανική πρωτεύουσα μπορεί να χάσει μέχρι και 10.000 θέσεις εργασίας στον τραπεζικό κλάδο και 20.000 στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, καθώς οι πελάτες μετακινούν assets 1,8 τρισ. ευρώ εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου μετά το Brexit, όπως προβλέπει το think tank Bruegel. Αλλοι οίκοι κάνουν ακόμη πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις και μιλούν για απώλεια από 4.000 μέχρι και 232.000 θέσεις εργασίας.
Ερευνες για τα σχέδια των τραπεζών μετά το Brexit έχουν γίνει και από το Bloomberg. Στην περίπτωση της Bank of America, εφόσον το Ηνωμένο Βασίλειο χάσει την πρόσβαση στην ενιαία αγορά, η τράπεζα θα μετακινήσει κάποιες θέσεις εργασίας σε άλλες πόλεις, μεταξύ των οποίων σε Φρανκφούρτη, Μαδρίτη, Λουξεμβούργο και Άμστερνταμ.
Από την πλευρά της, η Goldman Sachs σχεδιάζει να διπλασιάσει τον αριθμό του προσωπικού της στη Φρανκφούρτη, καθώς αρχίζει να αποσύρει προσωπικό από το Λονδίνο. Οσο για την JP Morgan & Chase, σχεδιάζει να μετακινήσει περίπου 500-1.000 τραπεζίτες από το Λονδίνο στα διευρυμένα γραφεία στο Δουβλίνο, στη Φρανκφούρτη και στο Λουξεμβούργο.