Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την πώληση του ΑΔΜΗΕ

Με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απαντά η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στην απόφαση της Επιχείρησης να προχωρήσει στην πώληση του ΑΔΜΗΕ. Η απόφαση ελήφθη από το ΔΣ της Ομοσπονδίας, όπου έγινε ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και συζήτηση για τις δυνατότητες δικαστικής προσφυγής η οποία θα στρέφεται εναντίον του Δημοσίου και της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την ΓΕΝΟΠ, η προσφυγή θα στηρίζεται στο επιχείρημα ότι ο ΑΔΜΗΕ αποτελεί μέρος της περιουσίας των εργαζομένων και συνταξιούχων που σχηματίσθηκε από τις ασφαλιστικές εισφορές που παρακρατούσε η ΔΕΗ μέχρι την μετατροπή της σε ανώνυμη εταιρεία και η οποία είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ, όπως έχει αναγνωριστεί με σειρά νόμων και αποφάσεων της Πολιτείας.

Της απόφασης για προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει προηγηθεί απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της αίτησης ακύρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του ΑΔΜΗΕ.

“Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τα Σωματεία – Μέλη της θα πράξουν στο ακέραιο όσα χρειάζονται, ακολουθώντας τις αποφάσεις των Συνεδρίων αλλά -κυρίως- σεβόμενοι το μόχθο (και τις ασφαλιστικές εισφορές που κατέβαλαν επί σειρά ετών στον εργοδότη οι χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι όπως ο Ν. 4491/66 όριζε και αναγνώρισε με σαφήνεια το άρθρο 34 του Ν. 2773/99 με την κύρωση της συμφωνίας ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ – ΠΟΣ/ΔΕΗ και Ελληνικής Δημοκρατίας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων