Την δυνατότητα να δουν και να βιώσουν από κοντά πραγματικές συνθήκες στάβλου είχαν σήμερα όσοι επισκέπτες βρέθηκαν στην “Ζootechnia 2015”. Η δράση πραγματοποιείται από το Εργαστήριο Ζωοτεχνίας του Τμήματος Κτηνιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, τη HELEXPO, και, σε συνεργασία με επιχειρήσεις και φορείς που δραστηριοποιούνται στους δύο κλάδους της κτηνοτροφίας.
Οι επισκέπτες είχαν ακόμα την ευκαιρία να συζητήσουν με τους ειδικούς για θέματα που σχετίζονται με το ζωικό υλικό.
Στο στάβλο δεν υπήρχαν γίδια και πρόβατα μετά από απαγόρευση λόγω ευλογίας, ωστόσο δεν ήταν λίγοι εκείνοι που στάθηκαν για να δουν και να φωτογραφηθούν με τα γαϊδουράκια, που τοποθέτησαν οι διοργανωτές.
Ο ρόλος των γιδιών και των γαϊδουριών στην ενίσχυση, την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της Κτηνοτροφίας, καθώς και η ενσωμάτωση καινοτόμων ιδεών στους δύο αυτούς κλάδους της ζωικής παραγωγής της Ελλάδας, είναι το θέμα της επιστημονικής ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 9ης Διεθνούς Έκθεσης για την Πτηνοτροφία και την Κτηνοτροφία «ΖΟΟΤΕΧΝΙΑ 2015».
Η ημερίδα, με τίτλο: «Εστιάζουμε στην ελληνική αιγοτροφία – αναδεικνύουμε την ονοτροφία» πραγματοποιείται σε μία περίοδο που, όπως υποστηρίζουν οι διοργανωτές, «αναβιώνεται το ενδιαφέρον για την αιγοτροφία ενώ ένας σημαντικός αριθμός εκτροφών με γαϊδούρια έχει εδραιωθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας. Η παραγωγή γαϊδουρινού γάλακτος και η μεταποίησή του από εγχώριες επιχειρήσεις για παραγωγή προϊόντων είναι γεγονός».