Λέγεται Γιάνγκ Ζιαογιούν, είναι 65 ετών και προσπαθεί να σώσει όσα περισσότερα σκυλάκια μπορεί, από μια τρομακτική μοίρα. Η Γιανγκ δεν είναι κάποιο είδος, φανατικού υπέρμαχου των ζώων. Απλώς λειτουργεί με βάσει το συναίσθημά της, προσπαθώντας να σταματήσει την ανελέητη σφαγή που γίνεται στο ετήσιο φεστιβάλ της πόλης Γιουλίν.
Από το 2010, στη Γιουλίν, της επαρχίας, Γκουανγκζί, που κορυφώνεται στις 21 Ιουνίου, πάνω από 10.000 σκυλιά μεταφέρονται από όλες της γωνιές της χώρας, και όχι μόνο, με σκοπό να γίνουν τροφή για ανθρώπους που συμμετέχουν στο «Φεστιβάλ Σκυλίσιου Κρέατος»
Πολλά από τα ζώα είναι ήδη νεκρά, όταν φτάνουν στον τελικό προορισμό του, είτε από το σοκ, είτε από την αφυδάτωση, είτε από πείνα. Όσα καταφέρνουν να επιβιώσουν το βάρβαρο ταξίδι, δέχονται ανελέητα χτυπήματα, μέχρι θανάτου, από ντόπιους Κινέζους σε παράνομα σφαγεία, ενώ τα πιο τυχερά βιώνουν ένα κόψιμο του λαιμού τους, ως τελική δοκιμασία.
Ο φόβος της εκτεταμένης διάδοσης της λύσσας, δεν φαίνεται να πτοεί, τους αιμοδιψείς συμμετέχοντες στο φεστιβάλ, ούτε καν τους διοργανωτές στη Γιουλίν, όπου την τετραετία 2002-2006, πέθαναν 338 άτομα από λύσσα. Σε συνέχεια των αριθμών, η επαρχία Γκουνγκζί, έχει τα υψηλότερα ποσοστά λύσσας, σε όλη την Κίνα.
Φυσικά, υπάρχει και το «παραδοσιακό» του θέματος, καθώς για πολλούς Κινέζους, το κρέας του σκύλου, θεωρείται πως προστατεύει από τα κακά πνεύματα και από αρρώστιες, ενώ κάποια αρσενικά πιστεύουν πως με αυτή την τροφή ανεβαίνουν οι επιδόσεις τους στο κρεβάτι και με όλα τα παραπάνω, δικαιολογούνται οι σφαγές περισσότερων από 20 εκατομμυρίων σκυλιών ετησίως στην Κίνα.
Και εδώ εμπλέκεται η 65χρονη Γιανγκ, η οποία πέρσι, ξόδεψε πάνω από 22.000 ευρώ για να σώσει 360 σκυλιά και δεκάδες γάτες, από τη φρικτή μοίρα που τα περίμενε στο φεστιβάλ.
Η Γιανγκ, έχει ξεκινήσει την προσπάθεια διάσωσης των ζώων, ιδιαίτερα στη Γιουλίν και από το 1995 έχει καταφέρει να υιοθετήσει σχεδόν 3.000 σκυλιά, τα οποία σώθηκαν από τα κάρβουνα και το βράσιμο του Φεστιβάλ Κρέατος Σκύλου.
Ως παράδοση, στην Κίνα, ο σκύλος πρέπει να φυλάει το σπίτι όταν είναι ζωντανός και να γίνεται γεύμα όταν πεθάνει, αλλά η μαζική εξόντωση χιλιάδων αθώων και φυσικά ανήμπορων σκύλων έρχεται σε αντίθεση με όλο αυτό το πνεύμα, κάτι που έχει κάνει διάφορες διασημότητες να καλέσουν σε συστράτευση για να αποτραπεί αυτό το «φεστιβάλ της βιαιότητας» όπως το αποκαλούν.
Ο γνωστός ηθοποιός Ίαν Σόμερχαλντερ, γνωστός υπέρμαχος των ζώων, έχει πάρει προσωπικά το θέμα, και εκτός από αναρτήσεις στο Facebook, ζήτησε μέσω βίντεο, εκμεταλλευόμενος τη μεγάλη αναγνωρισιμότητα του, να προχωρήσει ο κόσμος σε δωρεές για να σωθούν όσα περισσότερα σκυλιά γίνεται, ή ακόμα και να σταματήσει να διεξάγεται αυτή η απάνθρωπη «νέα παράδοση».
Με τη σειρά της και η Leona Lewis, έχει αντιταχθεί σε αυτή τη διοργάνωση και μάλιστα πριν λίγες μέρες φιλοξενήθηκε άρθρο της στον Independent, μέσω του οποίου καλούσε να αποτραπεί ο μέχρι θανάτου ξυλοδαρμός σε σκυλιά και γάτες στη Γιουλίν.