Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Κουπόνι αγορών αξίας 60 ευρώ για τους μαθητές στην Στερεά Ελλάδα

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της κοινωνικής δομής «Γέφυρα» θα παράσχει ένα «Κουπόνι αγορών» (Voucher) σχολικών ειδών (αξίας 60 ευρώ για κάθε παιδί), για την ανακούφιση των γονιών.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για την εν λόγω δράση, ότι «είναι απαραίτητο, η πρώτη επαφή των παιδιών με το σχολείο, να είναι πιο ομαλή, πιο αξιοπρεπής και χωρίς τα παιδιά να βιώνουν κοινωνικές ανισότητες».

Ο ίδιος ανέφερε ότι «το κουπόνι αγορών δικαιούνται οι γονείς των παιδιών που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη δημοτικού, με εισοδήματα κατώτερα του ορίου της φτώχειας σε μια προσπάθεια να ανακουφιστούν οι οικογένειες αυτές».

Όσον αφορά το ζήτημα της γραφειοκρατίας στη δημόσια διοίκηση, ανέφερε ότι «το δημόσιο θα πρέπει να αποπολιτικοποιηθεί και να αποκομματοποιηθεί. Θέλουμε να έχουμε θεσμούς που να λειτουργούν αποτελεσματικά. Σήμερα έχουμε χαρτογραφήσει τις αρμοδιότητες του δημοσίου και πρέπει το σύστημα να ξεκαθαρίσει».

HTML tutorial

Ο κ. Μπακογιάννης πρότεινε να περάσουν ορισμένες αρμοδιότητες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να περιοριστεί η γραφειοκρατία και έδωσε ως παράδειγμα την επισκευή δρόμου στη Φωκίδα, που ενώ είναι έτοιμες οι σχετικές μελέτες δεν μπορεί να προχωρήσει το έργο αν δεν πάρει την υπογραφή από το αρμόδιο υπουργείο στην Αθήνα.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας τόνισε ότι «το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι, αν είναι αποτελεσματικός ο δημόσιος τομέας και πρότεινε συνεργασία δημόσιου με ιδιωτικό τομέα για ορισμένες υπηρεσίες και σχετική συζήτηση».

Ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θέλει να ολοκληρώσει το έργο φυσικού αερίου, να προχωρήσει η περιβαλλοντική εξυγίανση στον Ασωπό να γίνουν έργα για την οδική ασφάλεια στην περιφέρεια και να συνεχιστεί η δράση κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως η διανομή 4.000 σχολικών γευμάτων καθημερινά.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων