Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022

H ηλεκτρική Mustang θα «αναβαθμίζεται» ασύρματα

Οι κάτοχοι της νέας, πλήρως ηλεκτρικής Mustang Mach-E θα μπορούν να «παρακολουθούν» από κοντά τις εξελίξεις με ενημερώσεις over-the-air (ΟΤΑ) που αναβαθμίζουν το SUV μοντέλο της Ford σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, χωρίς καν να απομακρύνεται από το σπίτι. Αντίθετα με άλλα αυτοκίνητα τα οποία πρέπει να είναι σταθμευμένα όση ώρα πραγματοποιείται μία ενημέρωση λογισμικού, η Ford έχει αναπτύξει ένα σύστημα που επιτρέπει την ασφαλή λήψη ενημερώσεων «στο παρασκήνιο». Μάλιστα, σε μερικές περιπτώσεις ενημερώσεων, η διαδικασία θα ολοκληρώνεται σε λιγότερο από δύο λεπτά.  

Οι βελτιώσεις δεν περιορίζονται μόνο στις ενημερώσεις του SYNC. Σχεδόν όλα τα υπολογιστικά συστήματα της Mustang Mach-E ενημερώνονται ασύρματα, γεγονός που σημαίνει ότι η Ford μπορεί να βελτιώνει τις επιδόσεις προσφέροντας εντελώς νέα χαρακτηριστικά που ενδεχομένως δεν υπάρχουν όταν οι πελάτες παραλαμβάνουν για πρώτη φορά τα οχήματά τους. Μερικές φορές η εγκατάσταση ορισμένων ενημερώσεων δεν θα γίνεται καν αντιληπτή στους πελάτες, οι οποίοι μπορούν να επιλέγουν κάποια ώρα – π.χ. κατά τη διάρκεια της νύχτας – για τη λήψη ενημερώσεων, ενόσω η Mach-E είναι σταθμευμένη. Πολλές ενημερώσεις θα ολοκληρώνονται σχεδόν αμέσως μόλις ο οδηγός βάζει εμπρός το όχημα, ενώ θα εκδίδονται σχετικές ειδοποιήσεις για τις βελτιώσεις που έχουν εγκατασταθεί. Κάποιες ενημερώσεις ολοκληρώνονται σε λιγότερο από δύο λεπτά. Οι πιο περίπλοκες, οι οποίες απαιτούν το όχημα να παραμένει σταθμευμένο για μεγαλύτερο διάστημα, μπορούν να προγραμματίζονται ώστε να πραγματοποιούνται τη στιγμή που εξυπηρετεί τους ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου.

Η Ford υπολογίζει ότι θα προσφέρει τις πρώτες ενημερώσεις μέσα σε έξι μήνες από τη στιγμή που οι πρώτες Mustang Mach-E παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους. Οι τελευταίοι θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις για τις διαθέσιμες ενημερώσεις λογισμικού, ενώ η λήψη τους θα γίνεται μέσω Wi-Fi ή δικτύου κινητής τηλεφωνίας, ανάλογα με την ενημέρωση.

Πηγή: iefimerida.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων