Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

Η κατάντια του Καπόν

Γράφει  ο Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης

Στη Θεσσαλονίκη, το ‘χουν ξαναγυρίσει μάλλον στο μπρουσαλιώτικο, αλλιώς δεν εξηγείται η τρελή χαρά για τους 50-90 τόνους πετρελαίου (της ταπείνωσης και της ξεφτίλας) που πρόσφερε το ίδρυμα Οpen Society Institute, με έδρα την Ελβετία του G. Soros σε σχολεία και ιδρύματα της πόλης και το ακόλουθο προκλητικό «λιβάνισμα» του κερδοσκόπου, απ’ τους εκεί τοπικούς άρχοντες. Φαντάζομαι το τελικό ύψος της προσφοράς του (καθώς δόθηκε με διακύμανση κι ακόμα δεν είναι εξακριβωμένη η τελική ποσότητα πετρελαίου) εξαρτάται απ’ την έκταση του γλειψίματος. Ο αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης, Χ. Καπόν, έδωσε το πλαίσιο και τον τόνο που θα ακολουθήσουν τα…«ευχαριστώ»:

«Αν υπήρχε ίδρυμα Σόρος στη Θεσσαλονίκη, η Ελλάδα θα είχε σωθεί», δήλωσε στην εφημερίδα «Καρφίτσα « και γνωστοποίησε ότι η συγκεκριμένη χορηγία συζητήθηκε κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης, μετά από εισήγησή του, ενώ υποστήριξε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε αναζήτηση όλων των μεγάλων ιδρυμάτων, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με σκοπό την άντληση χρημάτων υπέρ του δήμου. Τ’ ανταλλάγματα μόνο δεν ανέφερε η δημοτική αρχή.

Άμεση ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης των Οικολόγων-Ενεργών πολιτών και μέλους της οικονομικής επιτροπής, Χρήστου Μάτη, που αναρωτήθηκε κατά τη συνεδρίαση που συζητήθηκε το θέμα: «Από πότε τα σχολεία της Θεσσαλονίκης χρειάζονται…ανθρωπιστική βοήθεια και έχει κάνει τη σχετική εισήγηση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, ο οποίος προσφάτως διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα θέρμανσης στα σχολεία;».

Υ.Γ. Υπενθυμίζεται η ανάμειξη των δραστηριοτήτων του G. Soros στη συγγραφή σχολικών βιβλίων ιστορίας, με σχετικές επιχορηγήσεις.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων