Εδώ και ένα χρόνο δημιουργήθηκε στην Καβάλα η σχολή εκμάθησης του παιχνιδιού-αθλήματος Μπρίτζ το οποίο παίζεται με χαρτιά, χωρίς όμως οι αθλητές του να ξοδεύουν χρήματα. Η τύχη δεν παίζει ρόλο, αλλά η ικανότητα και οι γνώσεις αφού απαιτείται στρατηγική όπως στο σκάκι.
Το Μπριτζ είναι αναγνωρισμένο παιχνίδι από την Πολιτεία και υπάρχει Ομοσπονδία που υπάγεται στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, έχει πρωταθλήματα, εθνική ομάδα, εκπροσώπηση της χώρας μας στο εξωτερικό και εθνικό ύμνο. Είναι ένα πνευματικό άθλημα.
Το απόγευμα της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου 2017 στο ξενοδοχείο «LUCY» έγινε μια παρουσίαση-γνωριμία του αθλήματος από τον δάσκαλο ο οποίος θα κάνει τη νέα σχολή, ενώ έγιναν και εγγραφές των νέων μελών. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την επόμενη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017.
Για την ίδρυση του Συλλόγου Μπριτζ στην Καβάλα μίλησε στον ALPHA Radio 88,6ο πρόεδρός του Σάκης Δελιούσης, λέγοντας πως εδώ και έναν χρόνο δημιουργήθηκε η πρώτη σχολή εκμάθησης. Σ’ αυτήν τη σχολή δίδαξαν δυο δάσκαλοι από τη Δράμα οι οποίοι ανέδειξαν 40 νέους αθλητές. Την προηγούμενη χρονιά ο Σύλλογος συμμετείχε σε διάφορες εκδηλώσεις και οι σημαντικότερες από αυτές έγιναν στην Καβάλα σε ένα μεγάλο τριήμερο τουρνουά τον Σεπτέμβριο με τη συμμετοχή κριτών απ’ όλη την Ελλάδα και 145 αθλητών του Μπριτζ.
Υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις και πανελλήνια πρωταθλήματα. Μάλιστα, τον επόμενο μήνα η σχολή της Καβάλας συμμετέχει στο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα στην Αθήνα, ενώ φέτος στην πόλη μας δημιουργείται μια καινούργια σχολή εκμάθησης του Μπριτζ και καλούνται όλοι όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν τι είναι αυτό το παιχνίδι-άθλημα.
Τα Μπριτζ, όπως πληροφορεί ο κ. Δελιούσης, δεν απαιτεί κανενός είδους έξοδο ή κάποιον ιδιαίτερο εξοπλισμό, αφού διατίθεται από τους ομίλους που παίζεται. Οι παίκτες του πνευματικού αυτού παιχνιδιού μπορεί να είναι από 9 μέχρι 89 ετών, ενώ έχει και ένα άλλο πλεονέκτημα που το κάνει το πιο μαζικά διαδεδομένοπαγκόσμια παιχνίδι-άθλημα, μαζί με το σκάκι που είναι ατομικό άθλημα σκέψης.
Το παιχνίδι παίζεται με ζευγάρια σε ομάδες και έχει το μεγάλο πλεονέκτημα της διεθνούς γλώσσας, δηλαδή δε χρειάζεται να γνωρίζει κάποιος τη γλώσσα του συναθλητή του αφού η επικοινωνία γίνεται μέσω ενός ειδικού λεκτικού κώδικα που υπάρχει, άρα είναι πολύ εύκολο να αγωνίζονται παίκτες από όλο τον κόσμο.