Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

H Kίνα θα ξελασπώσει οικονομικά τη Ρωσία;

Έτοιμη να ξελασπώσει οικονομικά τη Ρωσία εμφανίζεται η Κίνα, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Πεκίνου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Moscow Times».

Η ρωσική εφημερίδα στην ιστοσελίδα της, επικαλούμενη δηλώσεις του Κινέζου υπουργού Εξωτερικών, αναφέρει ότι, το Πεκίνο είναι έτοιμο να συνδράμει οικονομικά τη χώρα του Βλαντιμίρ Πούτιν αν χρειαστεί, ωστόσο, ο Κινέζος κυβερνητικός αξιωματούχος , πιθανότατα για να μην προκαλέσει τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου, έσπευσε να υπογραμμίσει ότι η Μόσχα έχει την δυνατότητα να ξεπεράσει μόνη της τα τρέχοντα οικονομικά της προβλήματα.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών, Γουάνγκ Γι, σε ημερήσια εφημερίδα της πατρίδας του.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Γουάνγκ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση της Μόσχας έχει την «τεχνογνωσία» να ξεπεράσει τις δυσκολίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη.

«Εάν η ρωσική πλευρά έχει ανάγκη από οικονομική βοήθεια, είμαστε έτοιμοι να της την προσφέρουμε εμείς», τόνισε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών, εξαίροντας παράλληλα τις σχέσεις των δύο χωρών. Κίνα και Ρωσία έχουν στενούς διπλωματικούς και οικονομικούς δεσμούς, κυρίως στον ενεργειακό τομέα. Στην ουκρανική κρίση, όμως, η κυβέρνηση του Πεκίνου έλαβε σαφείς αποστάσεις καθώς δεν ήθελε να… χρεώνεται τους εχθρούς της Μόσχας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων