Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

H κλασική Alfa Romeo Spider γίνεται ηλεκτρική

Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα που ήδη υπάρχουν και αφορούν την χρήση δημοφιλών κλασσικών μοντέλων ως βάση για την μετατροπή σε αμιγώς ηλεκτρικά. Τέτοια παραδείγματα έχουμε δει από την Garage Italia Customs η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε μέσα από την σελίδα της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης πως έχει στα άμεσα πλάνα της ένα ακόμα σχέδιο που σίγουρα θα ξεσηκώσει τους alfisti.
Πρόκειται για την ηλεκτρική απόδοση της κλασικής Alfa Romeo Spider η οποία θα ονομάζεται Garage Italia Duetto Icon-e. Σύμφωνα με την εταιρία το αυτοκίνητο θα διατηρεί την γοητευτική κλασσική εξωτερική εμφάνιση όμως κάτω από αυτή θα υπάρχουν πολλές περισσότερες επεμβάσεις πέραν της τοποθέτησης της ηλεκτρικής μονάδας αφήνοντας να εννοηθεί πως θα γίνουν αρκετές ενέργειες για την βελτίωση και την ενίσχυση του πλαισίου.

Από εκεί και πέρα τα περισσότερα αισθητικά στοιχεία θα παραμείνουν αμετάβλητα ενώ τα σχέδια που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν πως περισσότερες αλλαγές θα υπάρχουν στο εσωτερικό στοχεύοντας στη βελτίωση της ποιότητας αλλά και της εργονομίας. Πάντως εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως στην κεντρική κονσόλα εξακολουθεί να υπάρχει ο χαρακτηριστικός διαγώνιος επιλογέας σχέσεων κάτι που φυσικά δεν θα περιμέναμε από ένα ηλεκτρικό μοντέλο χωρίς κιβώτιο ταχυτήτων. Προφανώς θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την παρουσίαση του φυσικού μοντέλου για να διαπιστώσουμε και το βάθος των επεμβάσεων της Garage Italia Customs στο αειθαλές ιταλικό roadster καθώς και να μάθουμε τις προδιαγραφές του για τις οποίες μέχρι στιγμής η εταιρία κρατά άκρα μυστικότητα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων