Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Η κριτική θα σας διαλύσει και δεν θα είναι για πενταροδεκάρες

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Τα Μέσα Ενημέρωσης και συχνά και η αντιπολίτευση κανιβαλίζει ασύστολα τα στελέχη και τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, επί τη βάση αποτυχημένων δηλώσεων που κάνουν.
Νεότερο κρούσμα είναι ο κύριος Φίλης, υπουργός παιδείας που απασχολεί τα μέσα με την πρωτοφανή δήλωση ότι δεν «θα κριθούμε από πενταροδεκάρες» αναφερόμενος στους συντελεστές 6% και 13% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Πρωτοφανής και αποτυχημένη η δήλωση, όπως και εκείνη που είχε κάνει παλαιότερα αναρωτώμενος πόσα μακαρόνια τρώει ο κόσμος, πάλι σε σχέση με επιβολή αυξημένου ΦΠΑ.

Αντίστοιχος κανιβαλισμός είχε λάβει χώρα και για μία σειρά από χοντροκομμένες δηλώσεις της πρώην υπουργού Μετανάστευσης Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

«Υποχρέωση της Πολιτείας είναι να διασφαλίσει το δικαίωμα της μόρφωσης σε όλα τα παιδιά, που σημαίνει να αναβαθμίσει το δημόσιο σχολείο, εκεί θα κριθούμε, και όχι στις πενταροδεκάρες του 6% ή του 13%», δήλωσε συγκεκριμένα ο Φίλης.

Το πρόβλημα είναι ότι με τον κανιβαλισμό συγκεκριμένων στελεχών επί τη βάση δηλώσεών τους, εμείς στα μέσα κάνουμε μία τεράστια χάρη στην κυβέρνηση αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η κριτική μας θα έπρεπε να είναι αμείλικτη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στα αποτελέσματα της πολιτικής της. Το πιθανό κλείσιμο δηλαδή μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην εκπαίδευση που ίσως δεν αντέξουν το νέο ΦΠΑ. Τα 700 εκατομμύρια που περικόπτονται από πληρωμές συντάξεων. Τα παιχνίδια που θα παιχτούν με τις ιδιωτικοποιήσεις. Τη διάλυση της εξωτερικής μας πολιτικής και η λίστα δεν τελειώνει.

Αλλά αν τα μέσα έκαναν κριτική επί της ουσίας σε αυτά τα επιμέρους ζητήματα, θα έπρεπε να κάνουν και την αντίστοιχη στα κόμματα που προϋπήρχαν σε κυβερνήσεις, τις αντιπροτάσεις που φέρουν σήμερα ως αντιπολίτευση και τα αυριανά πεπραγμένα τους ως μελλοντικές κυβερνήσεις. Αλλά αυτό δεν συμφέρει. Γιατί το μέσον που κάνει σκληρή κριτική σε μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σήμερα θα είναι φιλοκυβερνητικό σε μία άλλη κυβέρνηση αύριο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων