Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

Η ξεχωριστή βραδιά του Αλέξη Τσίπρα με την Περιστέρα σε συναυλία στις Πρέσπες [ΦΩΤΟ]

Στις Πρέσπες βρίσκεται σήμερα για δεύτερη μέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χθες το βράδυ παρακολούθησε μαζί με τη σύζυγο του Περιστέρα Μπαζιάνα τη συναυλία-αφιέρωμα στον ποιητή και στιχουργό Νίκο Γκάτσο με τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου.

Μετά το τέλος της συναυλίας, στη διάρκεια του δείπνου ο καλλιτεχνικός διευθυντή του Πολιτιστικού Οργανισμού “Πρέσπεια” Γιώργος Λιάνης βράβευσε τον κ. Τσίπρα σημειώνοντας ότι είναι τιμή για την ακριτική περιοχή των Πρεσπών και το ομώνυμο Φεστιβάλ η παρουσία του πρωθυπουργού. Τόνισε, μάλιστα, το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός βρέθηκε στις Πρέσπες ενώ προετοιμάζεται τόσο για την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, στην Αθήνα, όσο και για τα εγκαίνια της 82ης ΔΕΘ.

Ο δήμαρχος Πρεσπών, Παναγιώτης Πασχαλίδης, υπογράμμισε στην ομιλία του την ανάγκη συναίνεσης στην σημερινή εποχή ενάντια στους διχασμούς και αναφέρθηκε στα προβλήματα της περιοχής του, όπως είναι το θέμα της «ελληνοποίησης» φασολιών που είναι κύρια παραγωγή στις Πρέσπες, το θέμα της υπερφορολόγησης και η βελτίωση του οδικού δικτύου. Είπε, μάλιστα, στον Αλέξη Τσίπρα:«Είμαι ο δήμαρχος του μικρότερου δήμου της χώρας με τετραψήφιο αριθμό κατοίκων και μονοψήφιο αριθμό υπαλλήλων».

Πριν αναχωρήσει από τις Πρέσπες ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη και δημάρχους του νομού Φλώρινας.
235915-1503815397235914-1503815439235922-1503815410

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων