Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει εναλλακτική για να μην μειωθούν οι συντάξεις

«Η λύση στο ασφαλιστικό είναι η αύξηση των εσόδων και όχι η περικοπή των κύριων συντάξεων. Η κυβέρνηση, λοιπόν, εξετάζει εναλλακτικές προτάσεις για αύξηση των πόρων στο σύστημα αρνούμενη να προχωρήσει σε νέες μειώσεις, όπως ζητούν κόμματα που έχουν ήδη μειώσει κατά έντεκα φορές τις συντάξεις!» τονίζει η Όλγα Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, «θυμίζουμε πως κάποιοι επέμεναν να υλοποιήσουμε την πρόταση των θεσμών με την οποία ζητούσαν την κατάργηση του ΕΚΑΣ, την μείωση των κύριων συντάξεων και την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές.»

Την ανάγκη μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος στην Ελλάδα επισημαίνει από την πλευρά του σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Η μείωση 15% στην επικουρική σύνταξη δεν μικρή, είναι μεγάλη… Φτάνει τα 30 ευρώ κατά μέσο όρο» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, σχολιάζοντας σχετικές δηλώσεις του Αλέκου Φλαμπουράρη στον σταθμό μας.

«Το 2014 υπήρχε ταμειακή ισορροπία στο ασφαλιστικό και δεν χρειαζόταν να γίνει καμία μείωση δήλωσε από την πλευρά του στο σταθμό μας ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Από την άλλη πλευρά, ο καθηγητής Κοινωνικής Ασφάλισης Σάββας Ρομπόλης επανέλαβε ότι έχει στα χέρια του μελέτη που συνέταξε επιτροπή υπό τον ίδιο σύμφωνα με την οποία το σύστημα μπορεί να λειτουργήσει μεχρι το 2031 χωρίς καμία περικοπή των κύριων αλλά και των επικουρικών συντάξεων.

πληροφορίες από ΣΚΑΙ

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων