Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Η Λεπέν βλέπει «πολιτική επανάσταση» στη Γαλλία μετά από τη νίκη Τραμπ

Η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ άνοιξε τον δρόμο για μία «πολιτική επανάσταση» στις προεδρικές εκλογές τη Γαλλία την επόμενη χρονιά, που θα αλλάξουν την παγκόσμια τάξη, δήλωσε η Μαρίν Λεπέν.

Η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, μιλώντας στο BBC, δήλωσε ότι η επικράτηση του Τραμπ «έκανε δυνατό αυτό που έως τώρα παρουσιαζόταν ως απίθανο» και επέμεινε ότι η ΕΕ δεν πρέπει να συνεχίσει να παραμείνει «ούτε για δυο λεπτά ακόμη», καλώντας στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου, που βασίζεται σε «κινήματα αφιερωμένα στο έθνος», με στενότερη συνεργασία ανάμεσα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και τη Μόσχα και μικρότερη εξάρτηση από την Ουάσιγκτον μέσω του ΝΑΤΟ.

Ξεκάθαρα, η νίκη του Τραμπ είναι ένα ακόμη βήμα στη δημιουργία ενός νέου κόσμου, που θα αντικαταστήσει τον παλιό, τόνισε ακόμη η Λεπέν. «Προφανώς πρέπει να συγκρίνουμε αυτή τη νίκη με το Brexit, αλλά και με την εμφάνιση των πατριωτικών κινημάτων στην Ευρώπη, που είναι αφοσιωμένα στο έθνος», σχολίασε.

Ακόμη, χαρακτήρισε τον εκλογικό θρίαμβο του Τραμπ ως μία νίκη του λαού εναντίον της ελίτ.

«Ετσι, αν μπορώ να κάνω έναν παραλληλισμό με τη Γαλλία, τότε ναι θα ήθελα και στη Γαλλία ο λαός να αναποδογυρίσει το τραπέζι, το τραπέζι γύρω από το οποίο οι ελίτ μοιράζονται αυτό που θα έπρεπε να πάει στον γαλλικό λαό», πρόσθεσε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων