Οι Anonymous International δημοσίευσαν απόρρητη επικοινωνία ανάμεσα στην ρωσική προεδρεία και το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας στην οποία διαπιστώνονται οι “ευχαριστίες” του Κρεμλίνου για την υποστήριξη των Γάλλων ακροδεξιών στο θέμα της προσάρτησης της Κριμαίας
Η γαλλική ιστοσελίδα Mediapart δημοσιεύει σήμερα πολύ ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις για τις υπόγειες διαδρομές που συνδέουν το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν απευθείας με το προεδρικό περιβάλλον της Ρωσίας. Την Τρίτη η ομάδα των Anonymous International διέρρευσε χιλιάδες έγγραφα ενός αξιωματούχου της ρωσικής προεδρίας, στα οποία προκύπτει “ένοχη” σύνδεση ανάμεσα στη στάση που κράτησε το γαλλικό ακροδεξιό κόμμα στο ζήτημα της Κριμαίας το Μάρτιο του 2014.
Όπως αναφέρει το γαλλικό μέσο, στους μήνες που ακολούθησαν η Λεπέν και ο πατέρας της έλαβαν δάνεια που άγγιξαν τα 11 εκατομμύρια ευρώ για τις πολιτικές τους δραστηριότητες. Η πρόεδρος του Μετώπου αναφέρεται σε σειρά μηνυμάτων ενός από τους εκπροσώπους του Κρεμλίνου, μηνύματα με ημερομηνία τον περασμένο Μάρτιο και αποδεικνύουν τις επαφές Ρώσων με το γαλλικό κόμμα προκειμένου το τελευταίο να υιοθετήσει θετική στάση στο ζήτημα της προσάρτησης της Κριμαίας.
Ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος και πατέρας της Λεπεν, Ζαν Μαρι, δήλωνε πριν ένα χρόνο πως ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν δεν διέπραξε κανένα λάθος στο θέμα της Κριμαίας. “Αντιθέτως, οι αντίπαλοί του Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι, έσφαλαν σε όλους τους τομείς: πολιτικό, ιστορικό και ηθικό” σημείωνε και συμπλήρωνε: “Η Κριμαία αποτελούσε πάντα μέρος της ρωσικής αυτοκρατορίας” κάνοντας λόγο για την απόφαση ενός “κομμουνιστή δικτάτορα, του Χρουστσόφ” να την ενώσει με την Ουκρανία το 1954.
Η οικονομική ενίσχυση από τη Ρωσία
Η Μαρίν Λεπέν δήλωνε όλο το περασμένο διάστημα πως οι γαλλικές τράπεζες αρνούνταν τη χρηματοδότηση στο κόμμα της και έτσι ήταν αναγκασμένη να καταφύγει σε άλλες πηγές. Μάλιστα τον περασμένο Δεκέμβριο δημοσίευσε τις επιστολές μεγάλων τραπεζικών ιδρυμάτων που αρνήθηκαν το δάνειο στο Εθνικό Μέτωπο.
“Το κόμμα μας ζήτησε δάνεια από όλες τις γαλλικές τράπεζες, αλλά καμία δεν το ενέκρινε” εξήγησε η πρόεδρος σε συνέντευξή της και συμπλήρωσε: “Στραφήκαμε λοιπόν σε διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στο εξωτερικό, τις ΗΠΑ, την Ισπανία και ναι και τη Ρωσία”.
“Η Ρωσία έχει κάθε συμφέρον να έχει ένα κόμμα στην πολιτική σφαίρα της Γαλλίας που δεν διάκειται εχθρικά εναντίον της. Αυτό δεν μου φαίνεται ηλίθιο. Δεν είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να αναγνωρίζουμε στις ΗΠΑ το σύνολο του παγκόσμιου πολιτισμού” σημειώνει ο Κριστιάν Μπουσέ, μέλος του κόμματος και ρωσόφιλος.
Μέχρι σήμερα το θέμα της στροφής της Λεπέν προς τη Ρωσία του Πούτιν και το ζήτημα του δανείου δεν αποτελούσε παρά ένα σημείο πολιτικής αντιπαράθεσης, με το Εθνικό Μέτωπο να έχει ως επιχείρημα την προσπάθεια ασφυξίας και πολιτικής του εξόντωσης, όπως άφηνε να εννοηθεί από το εσωτερικό της χώρας. Τα έγγραφα όμως αυτά συνδέουν την “αναγκαστική” στροφή προς χρηματοδότηση στη Μόσχα, με σημαντικές πολιτικές θέσεις και αποφάσεις της κυβέρνησης Πούτιν.