Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Η Lotus F1 τιμά τον El Greco

Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ

Η ομάδα της Lotus στη Formula 1 θα τιμήσει Δομίνικο Θεοτοκόπουλο, (El Greco) με ένα πρωτότυπο τρόπο.

Το λογότυπο της επετειακής έκθεσης του καλλιτέχνη στο Τολέδο για την συμπλήρωση των τετρακοσίων ετών από το θάνατο του θα έχει στα μονοθέσιά της η ομάδα της Lotus. To logo της έκθεσης καθώς και την προσωπογραφία του διάσημου ζωγράφου θα έχουν πάνω τους τα αυτοκίνητα αλλά και δύο αναμνηστικά κράνη για το Ισπανικό Grand Prix που θα γίνει στις 9 Μαΐου.

Ο ιδιοκτήτης της βρετανικής ομάδας Ζεράρ Λόπεζ, που έχει καταγωγή από τη Γαλικία, θα επισκεφτεί την Πέμπτη το Πρωθυπουργικό μέγαρο της Ισπανίας, ώστε να κάνει δώρο στον Μαριάνο Ραχόι ένα κράνος στο οποίο είναι σχεδιασμένη η προτομή του «El Greco». Ένα ίδιο κράνος θα λάβει και ο βασιλιάς της χώρας Χουάν Κάρλος.

«Είναι η πρώτη φορά που ομάδα της Formula 1 έχει προβάλει ένα πολιτιστικό γεγονός τόσο πολύ. Προωθούμε την έκθεση για τον «El Greco» αφιλοκερδώς σε ένα παγκόσμιο τηλεοπτικό κοινό, απευθυνόμαστε σε πάνω από 600 εκατομμύρια ανθρώπους» δήλωσε ο Ζεραρ Λόπεζ.

Η έκθεση του El Greco στο Τολέδο, θα διαρκέσει έως τις 14 Ιουνίου και ήδη έχει δεχθεί χιλιάδες επισκέπτες. Περισσότεροι από 100 πίνακες, τους οποίους ζωγράφισε ο Θεοτοκόπουλος, τα χρόνια που έζησε εκεί, εκτίθενται στο Μουσείο Σάντα Κρουζ, αλλά και σε άλλα ιστορικά κτίρια, όπως ο καθεδρικός ναός της πόλης.

Infiniti to Partner Red Bull Racing

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων