Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

H Manhart δημιουργεί μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής του Audi RS Q8

Το RS Q8 είναι το ισχυρότερο και πιο ακριβό SUV που έχει δημιουργήσει ποτέ η Audi όμως φαίνεται πως για κάποιους αυτό δεν είναι αρκετό. Αυτή τη σκέψη είχε προφανώς ο βελτιωτικός οίκος Manhart που και στο παρελθόν μας έχει απασχολήσει με εξεζητημένες αναβαθμίσεις γερμανικών μοντέλων.
Η τελευταία δημιουργία του ονομάζεται Manhart RQ900 και αποτελεί μια από τις πιο ακραίες βελτιώσει που έχουμε δει με βάση το Audi RS Q8. Όπως δηλώνεται σαφώς από την ονομασία η απόδοση του 4λιτρου V8 twin-turbo κινητήρα έχει εκτοξευθεί στους 900 ίππους με την ροπή να ξεπερνά τα 110 χλγμ. Αυτή η εκπληκτική απόδοση είναι αποτέλεσμα των μεγαλύτερων υπετροφοδοτών αλλά και εκτεταμένων αναβαθμίσεων στην εισαγωγή, την τροφοδοσία και την εξαγωγή του κινητήρα.

Η αύξηση των 300 ίππων και 20 χγλμ ροπής σημαίνει πως κατάλληλες αλλαγές και ενισχύσεις ήταν απαραίτητο να γίνουν και στην μετάδοση ενώ φυσικά και η ανάρτηση έχει αναβαθμιστεί ενώ το ύψος του αυτοκινήτου έχει μειωθεί κατά 30 χιλιοστά.
Παράλληλα η Manhart έχει διαμορφώσει ένα πλήρες body kit από ανθρακονήματα το οποίο αποτελείται από μπροστινό καπό και προφυλακτήρα, πλαϊνές ποδιές, προεκτάσεις θόλων και πίσω διαχύτη. Το πακέτο εκτός από μια πιο άγρια όψη παίζει ενεργό ρόλο και στη βελτίωση της αεροδυναμικής. Αντίστοιχα στο εσωτερικό σε αρκετά τμήματα έχουν τοποθετηθεί δερμάτινες επενδύσεις ανώτερης ποιότητας ενώ ο διάκοσμος συμπληρώνεται από λεπτομέρειες και χρυσή και κόκκινη απόχρωση. Η Manhart θα κατασκευάσει μόλις 10 αντίτυπα του RQ900 με την τιμή στη Γερμανία να αγγίζει τις 280.000 ευρώ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων