Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Η μαρτυρία μηχανικού του Norman Atlantic

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των διασωθέντων από το πλοίο Norman Atlantic, εκ των οποίων και εκείνη του πρώτου μηχανικού, Τζανλούκα Ασάντε.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Il Dispari που επικαλείται δηλώσεις της συζύγου του, Λίντια Ασάντε, ο άνδρας της κατάφερε να διασωθεί χάρη στην επιχείρηση των ιταλικών αρχών.

Η νεαρή γυναίκα, η οποία απαθανατίστηκε την ώρα που παρακολουθούσε με αγωνία τα δελτία ειδήσεων των ιταλικών τηλεοπτικών σταθμών, δήλωσε πως επικοινώνησε με τον 39χρονο σύζυγό της λίγη ώρα μετά τη διάσωσή του.

«Αγάπη μου, αγάπη μου με έσωσαν με το ελικόπτερο. Είμαι καλά, δεν ξέρω που με πηγαίνουν, αλλά θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι είμαι καλά», είπε στην σύζυγό του ο Ασάντε, ο οποίος είναι πατέρας δύο παιδιών.

Αρχικά ο 39χρονος μηχανικός θεωρείτο αγνοούμενος καθώς λέγεται πως έπεσε στη θάλασσα από τη σωστική λέμβο.

Η μητέρα του, Τίνα, προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της δήλωσε: «Είχε αφήσει εδώ και έξι χρόνια τα κρουαζιερόπλοια γιατί φοβόταν τη στιγμή μίας πιθανής εκκένωσης. Κι όμως τελικά του συνέβη».

Μετά τη δραματική εμπειρία του, η σύζυγός του δηλώνει σίγουρη ότι «δε θα πατήσει το πόδι του σε πλοίο, καθώς μου έλεγε ότι φοβόταν τα μέρη που είχαν πολύ κόσμο και έτρεμε ένα πιθανό ναυτικό ατύχημα». Παρ΄όλα αυτά, ο πατέρας του πιστεύει ότι ο γιος του θα επιστρέψει στα πλοία μόλις ξεπεράσει το σοκ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων