Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Η μαύρη κουκούλα ξανά στη μόδα

Τελικά δεν τα έχουμε δει όλα!! Και όσοι νομίζατε πως τα έχετε δει, καλό θα είναι να ανακαλέσετε γιατί αυτή η κυβέρνηση έχει βαλθεί να ταυτιστεί ως η «κυβέρνηση της έκπληξης»! Ακόμα και αν έχουμε συνηθίσει να ταυτίζουμε τον όρο έκπληξη με κάτι ευχάριστο, και αυτή ακόμα τη συνήθεια θα πρέπει να την ξεχάσουμε!

Τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έχουν ήδη ξεκινήσει από κοινού τις διαδικασίες για την κατάρτιση νομοθετικής ρύθμισης η οποία αποβλέπει στη νομιμοποίηση του…ρουφιάνου! Τα εν λόγω υπουργεία, θέλοντας να φορτώσουν με ανήθικο τρόπο τη δική τους ανεπάρκεια και ανικανότητα στον εντοπισμό επίορκων και λουφαδόρων δημοσίων υπαλλήλων, θεσπίζουν και νομοθετούν ευνοϊκές ρυθμίσεις για όσους δημοσίους υπαλλήλους φροντίσουν να καταδώσουν «συναδέλφους» οι οποίοι δουλεύουν εις βάρος του δημοσίου!

Σίγουρα ακούγεται σενάριο επιστημονικής φαντασίας και ίσως ξυπνάει μαύρες μνήμες του παρελθόντος! Δυστυχώς είναι πραγματικότητα. Όπως αποκάλυψε η Κυριακάτικη Καθημερινή, ήδη είναι έτοιμη η εισηγητική έκθεση όπου παρέθετε μάλιστα σημαντικά στοιχεία για το πως θα λειτουργεί το εν λόγω…επάγγελμα, το οποίο όπως σημειώνει η εφημερίδα θα είναι “ιδιαίτερα σημαντικό εργαλείο για την διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος“!

Οι συνεργαζόμενοι με το κράτος δημόσιοι υπάλληλοι, θα αποκαλούνται “μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος” ή “υπερασπιστές της υπηρεσίας“ και θα προβλέπονται γι’αυτούς κίνητρα όπως προαγωγές και μπόνους, έως αυξήσεις στους μισθούς, ακόμα και “ειδικό καθεστώς εργασίας“!

Το αιτιολογικό “η εμπέδωση στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα μιας κουλτούρας ανοικτής και χρηστής διοίκησης που ενθαρρύνει (!) τις αποκαλύψεις με γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος“ δε μπορεί να γίνει πιστευτό από κανέναν νοήμων άνθρωπο εκτός και αν κουβαλάει μέσα του το μικρόβιο της «κουκούλας» οπότε θα πρέπει να αισθάνεται περιχαρής για τη νομιμοποίηση του ταλέντου του!

Η εισηγητική έκθεση, θα αναφέρει επίσης πως θα πρέπει “να εξασφαλιστεί η διασφάλιση του προσώπου έναντι απειλών ή πράξεων εκδίκησης από τον εμπλεκόμενο φορέα“. Προς τον σκοπό αυτό εξετάζεται η διά νομοθετικής ρύθμισης απαλλαγή του καταγγέλλοντος!

Όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση ότι η εν λόγω ρύθμιση θα βάλει φωτιά στο δημόσιο και θα προκαλέσει τη διάλυση του, τόσο το καλύτερο! Οι εργασιακές συμπάθειες και αντιπάθειες είναι γνωστές και εμφανείς σε έναν εργασιακό χώρο! Αν λοιπόν δε θέλει να προκαλέσει εμφύλιο στις τάξεις του δημοσίου, καλό θα είναι να αναλάβει εκείνη τις ευθύνες που τις αναλογούν μέσω των δικών της ελεγκτικών μηχανισμών (λέμε τώρα) και να πάψει να πετάει το μπαλάκι της εξυγίανσης στους εργαζόμενους!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων