Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

Η μεγάλη αλλαγή στα Instagram Stories που ενθουσίασε

Τα Instagram Stories περνάει σε μια επόμενη φάση ανάπτυξης και ξεφορτώνεται κάποιους περιττούς περιορισμούς.

Συγκεκριμένα, το Instagram – το οποίο ανήκει στη Facebook – ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι προσθέτει μια νέα λειτουργία που λέγεται “Type” και επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται ό,τι σκέφτονται χωρίς να χρειάζεται να ανεβάσουν φωτογραφία ή βίντεο.

Τεχνικά, αυτό ήταν δυνατό και πριν αλλά απαιτούσε μπόλικη δουλίτσα, καθώς ήταν αρκετά σύνθετο για τον χρήστη να «πειράξει» το φόντο και άλλα στοιχεία του στυλ. Πλέον, η νέα λειτουργία του Instagram υπόσχεται έναν πολύ πιο άμεσο και εύκολο τρόπο για τον διαμοιρασμό σκέψεων μέσω των Stories.

Η λειτουργία Type, η οποία μοιράζεται αρκετά κοινά στοιχεία με τον τρόπο αλλαγής του στάτους στο Facebook, θα συνοδεύεται με νέα στυλ κειμένου, τονισμένες λέξεις, και διάφορες πολύχρωμες επιλογές φόντου για το ανέβασμα γνωμικών και άλλων φράσεων, στίχων από τραγούδια, ή οτιδήποτε άλλο θέλει να συμπεριλάβει ο χρήστης με τη μορφή κειμένου.

Όπως ακριβώς συμβαίνει με φωτογραφίες και βίντεο, οτιδήποτε ανεβαίνει στο Stories θα εξαφανίζεται μετά από 24 ώρες.

Για να αποκτήσει πρόσβαση στο Type, ο χρήστης πρέπει να ανοίξει τη λειτουργία κάμερας στο Instagram Stories και μετά να πατήσει το Type. Στη συνέχεια, μπορεί να γράψει το κείμενο και να πατήσει το κουμπί στην κορυφή της οθόνης για να επιλέξει γραμματοσειρά.

Ο χρήστης μπορεί επίσης να προσαρμόσει το χρώμα του φόντου, το χρώμα του κειμένου, και το χρώμα τονισμού του κειμένου.

Εννοείται ότι οι χρήστες έχουν ακόμα τη δυνατότητα να ενσωματώσουν φωτογραφίες στο φόντο και να προσθέσουν αυτοκόλλητα ή GIFs, τα οποία έγιναν διαθέσιμα στο Instagram Stories νωρίτερα μέσα στον Γενάρη.

Η λειτουργία Type είναι ενσωματωμένη στην έκδοση 30 του Instagram, η οποία είναι διαθέσιμη για iOS στο Apple App Store και για Android στο Google Play.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων