Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Η μεγάλη γιορτή για την αλληλεγγύη στη Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις 13 Ιουνίου από τις 17.00, στον Πολυχώρο WE, συλλογικότητες και οργανώσεις συναντιόνται για να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις, να ενημερώσουν για την αξία και την αναγκαιότητα της αλληλεγγύης και να γιορτάσουν για όλα αυτά που έχουν πετύχει μέχρι τώρα.

Άνθρωποι και ομάδες με κοινές ανησυχίες και κοινούς στόχους ενώνουν τις φωνές τους και τις δυνάμεις τους, διεκδικώντας μια δίκαιη και ισότιμη κοινωνία για όλα τα μέλη της.

To φεστιβάλ περιλαμβάνει Scate, δημιουργική αφήγηση, αναρρίχηση, εικαστικά, mobile school, ξυλοπόδαροι, aerial dance, εκδηλώσεις, συζητήσεις, παρουσίαση οργανώσεων και πολλές άλλες δράσεις για παιδιά και όχι μόνο.

Ακόμα, περιλαμβάνει συναυλία με τους REBETROCKS, LOSTRE COMMUNITY και ΤΗΕ ΒΑLGUNS.

Στη διάρκεια του φεστιβάλ θα συγκεντρωθούν τρόφιμα και φάρμακα για τους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.
Οι διοργανωτές πιστεύουν ότι η αλληλεγγύη δεν είναι απλά βοήθεια… Αλληλεγγύη σημαίνει ενότητα. Αλληλεγγύη σημαίνει να κοιτάς κατάματα τις αδικίες και να αναζητάς λύσεις.

Η ενεργή συμμετοχή στην κοινωνία ανθρώπων και ομάδων και η μη περιθωριοποίησή τους πρέπει να αποτελούν βασικές επιδιώξεις των εγχειρημάτων αλληλεγγύης. Χρειάζονται πολίτες ενεργοί και δραστήριοι και όχι επαίτες σε μίζερες κοινωνίες. Ο αποκλεισμός και η αδρανοποίηση οδηγούν στη φτωχοποίηση των αξιών της κοινωνίας.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων