Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

Η μεταρρύθμιση του Δημοσίου ανάμεσα στις 6 προτάσεις της κυβέρνησης προς τις Βρυξέλλες – Ποιο είναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα που φέρνει

H μεταρρύθμιση του Δημοσίου ή άλλως Διοικητική Μεταρρύθμιση βρίσκεται ανάμεσα, και μάλιστα στην δεύτερη θέση, στις έξι προτάσεις-μεταρρυθμίσεις που στέλνει η ελληνική κυβέρνηση στις Βρυξέλλες, προκειμένου να τεθούν υπόψιν του Eurogroup της Δευτέρας.

Σύμφωνα, δε, με την άτυπη ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου, η Διοικητική Μεταρρύθμιση, μέσω, για παράδειγμα, της χρήσης της έξυπνης Κάρτας του Πολίτη συνδυάζεται με τα μέτρα για την καταπολέμηση της Ανθρωπιστικής Κρίσης.

Αναλυτικά:

1./2. Ανθρωπιστική Κρίση – Διοικητική Μεταρρύθμιση: Πρόκειται για μια μεγάλη προσπάθεια καταπολέμησης του τρίπτυχου της φτώχειας (σίτιση – στέγη – ενεργειακή επάρκεια) που θα συνδυαστεί με τη διοικητική μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη όλη η χώρα (π.χ. χρήση της έξυπνης Κάρτας του Πολίτη)

  1. Νομοσχέδιο για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία: Απεγκλωβισμός και επανένταξη των εκατομμυρίων οφειλετών στην φοροδοτική διαδικασία με τρόπο, όμως, που να βοηθά στη δημιουργία φορολογικής συνείδησης, δεν «κουρεύει» το οφειλόμενο κεφάλαιο και επιβραβεύει τους συνεπείς.
  2. Μεταρρύθμιση φορολογικής διοίκησης
  3. Ενεργοποίηση του Φορολογικού Συμβουλίου
  4. Δημιουργία νέου ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων αποτελούμενο από αυστηρά προσωρινούς ελεγκτές

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων