Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

H Moody’s εξετάζει υποβάθμιση της Deutsche Bank

Το ενδεχόμενο υποβάθμισης του αξιόχρεου της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank εξετάζει ο αμερικανικός οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s διαπιστώνοντας κινδύνους για την κερδοφορία της τράπεζας και για τα σχέδια μείωσης του κόστους της.

Σύμφωνα με τη “Wall Street Journal”, η Moody’s σημείωσε ότι στην κίνησή της αυτή συνέβαλε η αδυναμία της Deutsche Bank στη διαχείριση του χαρτοφυλακίου της, που αποτελεί βασική δραστηριότητα της τράπεζας. Ο οίκος ανέφερε ότι τα προβλήματα της τράπεζας τους τελευταίους μήνες αντανακλούν «αυξημένα εμπόδια υλοποίησης» όσον αφορά τη μείωση των δαπανών και την επίτευξη άλλων στόχων, καθώς η Deutsche Bank προσπαθεί να ενισχύσει και να σταθεροποιήσει την κερδοφορία για την επόμενη τριετία.

«Οι μειωμένες επιδόσεις της Deutsche Bank στις δύο τελευταίες περιόδους είναι συνάρτηση παραγόντων που έχουν να κάνουν τόσο με το περιβάλλον όσο και ειδικά με την εταιρεία», δήλωσε o αντιπρόεδρος του Moody’s Peter Nerby. Ο Moody’s εκτιμά ότι, παρά τους αυξημένους κινδύνους, τα συνολικά προφίλ φερεγγυότητας και ρευστότητας της γερμανικής τράπεζας στηρίζουν την πιστοληπτική ικανότητά της. Πρόσθεσε δε ότι η ισχυρή ταμειακή θέση της τράπεζας, σε συνδυασμό με το αποθεματικό που έχει δημιουργήσει για τις δικαστικές διαμάχες της, δίνουν σε αυτή χρόνο και ευελιξία» για να προσαρμόσει τα στρατηγικά της σχέδια, όπως απαιτείται.

Το αξιόχρεο της Deutsche για το υψηλής διαβάθμισης ανασφάλιστο χρέος της και τις μακροπρόθεσμες καταθέσεις της είναι σήμερα Baa1 και Α2, αντίστοιχα. Το Baa1 είναι τρεις βαθμίδες πάνω από τη μη επενδυτική κατηγορία (σκουπίδια) και το A2 είναι δύο βαθμίδες πάνω από αυτήν.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων