Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

H MRB βαθμολογεί τους υπουργούς

Η τελευταία συλλογή στοιχείων της ΜRB με τις εξαμηνιαίες τάσεις της κοινής γνώμης για το πολιτικό μας σύστημα γεννά μεικτά συναισθήματα απογοήτευσης αλλά και ελπίδας για το νέο που αναγκαστικά κάποια στιγμή θα έλθει.

Τρία είναι τα δεδομένα που προκύπτουν:

Πρώτον, αν οι υπουργοί ήταν μαθητές γυμνασίου, με άριστα το 10 θα έπαιρναν όλοι τους κάτω απο 3. Και αυτό γιατί όλοι τους βρίσκονται κάτω από το 25% όσον αφορά τις θετικές γνώμες που έχουν οι πολίτες για αυτούς…

Δεύτερον, από την στιγμή που σύσσωμη η Κυβέρνηση παίρνει κάτω απο την βάση της… βάσης, αυτό συνεπάγεται οτι και ο τελευταίος ανασχηματισμός στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία.

Τρίτον, η συνολική εικόνα των πολιτικών προσώπων που απαρτίζουν την Κυβέρνηση αποπνέει μια αίσθηση συλλογικής απογοήτευσης για το πολιτικό μας σύστημα. Οι πολίτες δεν δυσκολεύονται να εκφράσουν την συσσωρευμένη δυσαρέσκεια τους για το πολιτικό προσωπικό της χώρας ακόμη και σε πολιτικά πρόσωπα, όπως η Όλγα Κεφαλογιάννη, τα οποία έχουν μείνει αλώβητα και προστατευμένα από την μιντιακή κριτική της μνημονιακής εποχής.

Τέταρτον, η καθολική αποδοκιμασία των νυν υπουργών γεννά την ελπίδα της ανανέωσης με νέο πολιτικό προσωπικό που θα μπορούσε γρήγορα να βάλει πλάτη και να βγει μπροστά. Αν η δυσαρέσκεια των πολιτών στις έρευνες κοινής γνώμης μεταφραστεί και σε εκλογική επιλογή στις κάλπες, τότε θα μιλάμε για μια τεράστια εκκαθάριση του πολιτικού περιβάλλοντος και εισόδου σε αυτό νέων και ενδεχομένως ταλαντούχων πολιτικών.

Πέμπτον και τελευταίον, το ότι ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας συγκεντρώνει θετικές γνώμες σε ποσοστό μόλις 8,7% (!) επιβεβαιώνει το περιεχόμενο του άρθρου μας με τίτλο “WHO THE FUCK IS SKREKAS” ….

Untitled.001

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων