Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Η μυστική συμφωνία με τη “φράου Μέρκελ”

Μπορεί στο 11μηνο του 2012 το πρωτογενές πλεόνασμα να έφτασε τα 2,3 δισεκ. ευρώ, αλλά τα χρέη του κράτους προς τους ιδιώτες παραμένουν στο δυσθεώρητο ύψος των 9,3 δισεκ. ευρώ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, υπάρχει διογκούμενη κόπωση στα έσοδα. Από τον Αύγουστο και μετά προστέθηκαν άλλα 5 δισεκ. απλήρωτα χρέη, ανεβάζοντας τα νέα ληξιπρόθεσμα προς το κράτος σε 12 δισεκ. και συνολικά σε 55,5 δισεκ. ευρώ. Το πρόβλημα είναι ότι έχουν τεθεί σε ισχύ τα μέτρα παρακολούθησης και ελέγχου της ελληνικής οικονομίας που προβλέπει το Μνημόνιο 3…που σημαίνει ότι η ροή των επόμενων δόσεων στήριξης θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη των αριθμών…

Τι απομένει λοιπόν στην κυβέρνηση για να μπορέσει να μαζέψει χρήμα; Μόνο η τεράστια λίμνη της φοροδιαφυγής υπάρχει. Ο Στουρνάρας το έχει ξεκαθαρίσει αυτό στον Σαμαρά. Μόνο από εκεί μπορεί να καλύψει τις τρύπες του. Και ο πρωθυπουργός που είναι οικονομολόγος (ΣΣ: ευτυχές το γεγονός, καθώς πληρώσαμε πανάκριβα την άγνοια των προηγούμενων) το καταλαβαίνει αυτό και έχει δώσει στον Στουρνάρα το πράσινο φως για να δράσει με απόλυτη πολιτική κάλυψη από τον ίδιο.

Αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν στο μέτωπο της πάταξης της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και των σκανδάλων στο επόμενο διάστημα θα είναι εντυπωσιακά και στηρίζονται αφ΄ενός στην εμπιστοσύνη που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο ανδρών, αφ΄ετέρου σε μια άτυπη μυστική συμφωνία Σαμαρά-Μέρκελ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την τελευταία συνάντησή τους, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε τις δυσκολίες να επιτευχθούν οι στόχοι, η Γερμανίδα καγκελάριος, του είπε πως το καταλαβαίνει αυτό, πως αντιλαμβάνεται πως λαμβάνονται συνεχώς μέτρα κατά της φοροδιαφυγής, αλλά του επεσήμανε πως «δεν είδαμε και κανένα μεγαλοφοροφυγά στη φυλακή». Ο Σαμαράς έπιασε το νόημα: κάντε αυτό που πρέπει και εμείς θα κάνουμε τα στραβά μάτια με τα νούμερα.

Εξ ου και η σύλληψη του κ. Ανδρέα Κουρή για 9,3 εκατ. Ευρώ χρέη προς το ΙΚΑ, εξ ου και η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Ανδρέα Ρουπακιώτη σύμφωνα με την οποία ο Κορυδαλλός περιμένει όσους έχουν παρανομήσει και ότι δεν θα μείνει κανείς ατιμώρητος.
Στο θεσμικό πεδίο, αναμένεται επίσπευση του σχετικού νομοσχεδίου με το οποίο θα καθιερωθεί το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, η χρήση του πλαστικού χρήματος και το νέο πλαίσιο για τις αποδείξεις.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων