Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021

Η νέα ρύθμιση του iPhone που θα προειδοποιεί τους χρήστες για υγρασία

Καμία από τις συσκευές iOS της Apple δεν είναι αδιάβροχη, πράγμα το οποίο έχει γίνει εμφανές από το ότι ανταγωνιστές όπως Sony και Samsung έχουν λανσάρει πλήρως αδιάβροχα τηλέφωνα.

Όμως ένα νέο χαρακτηριστικό εντοπίστηκε στη beta 3 έκδοση του iOS 10 και ανακουφίζει κάπως τους χρήστες με μια νέα προειδοποίηση όταν η θύρα για τη φόρτιση ενός iPhone έχει εμφανίσει υγρασία.

Σύμφωνα με το EverythingApplePro, η λειτουργία φαίνεται να είναι ενεργή μόνο για το iPhone 6S, iPhone 6S Plus και το iPhone SE, αν και θα μπορούσε, θεωρητικά, να λειτουργήσει και σε νεότερες συσκευές iPad και iPod, με μια αντίστοιχη θύρα φόρτισης.

Εάν η θύρα έχει πάρει υγρασία είτε εν γνώσει σας, είτε όχι, το iPhone θα εμφανίσει το παρακάτω μήνυμα: «Αποσυνδέστε το αξεσουάρ. Υγρό έχει ανιχνευθεί στην υποδοχή. Για την προστασία του iPhone σας αποσυνδέστε αυτό το αξεσουάρ και αφήστε το να στεγνώσει».

Όπως αναφέρει, βέβαια, το Mashable σε πολλές περιπτώσεις, όταν θα βλέπετε αυτό το μήνυμα, θα είναι ήδη πολύ αργά. Αλλά αν αυτό καταφέρει να σώσει ακόμη και ένα μικρό ποσοστό των iPhones που θα «πεθάνουν» από την υγρασία, είναι κάτι σημαντικό.

Αυτό το νέο χαρακτηριστικό έρχεται να ενισχύσει σενάρια ενός μελλοντικού αδιάβροχου iPhone. Το γεγονός, όμως, ότι η Apple έχει συμπεριλάβει έναν αισθητήρα υγρασίας στις νεότερες συσκευές iPhone είναι σίγουρα ενδιαφέρον και δείχνει τις σκέψεις που κάνει η εταιρεία-κολοσσός και το πώς βλέπει τον ανταγωνισμό ο οποίος όλο και μεγαλώνει.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων