Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Η νέα υπερήρωας της Marvel είναι μια μητέρα από τη Συρία (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι γεγονός πως στην πάροδο των χρόνων η Marvel έχει δημιουργήσει πολλά κόμικ με υπερήρωες που σχετίζονται με ιστορικά γεγονότα.

Αυτή την εποχή η Marvel συνεργάζεται με το δίκτυο ABC για την παραγωγή ενός κόμικ – που θα είναι διαθέσιμο δωρεάν στο διαδίκτυο – η ηρωίδα του οποίου είναι μια μητέρα από τη Συρία.

Με τίτλο «Madaya μαμά», το κόμικ – βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα – και παρουσιάζει την ιστορία μιας μητέρας που έχει εγκλωβιστεί με την πενταμελή οικογένειά της μέσα στην πολιορκημένη συριακή πόλη Madaya, όπου πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει από την αρχή του έτους από ασιτία, ενώ κάθε επαφή με τον έξω κόσμο είναι σχεδόν αδύνατη.

Ο χαρακτήρας είναι εμπνευσμένος από μια ανώνυμη γυναίκα που ήρθε σε επαφή με τους δημοσιογράφους του ABC και να τους εξιστορήσει τον αγώνα της για επιβίωση στη Μαντάγια, ένας αγώνας ενάντια στην έλλειψη τροφής, της ανθυγιεινές άθλιες συνθήκες, τις καθημερινές βίαιες απειλές και τις συγκρούσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών, όπως αναφέρει δημοσίευμα του ”Independent”.

HTML tutorial

Όπως σημειώνει ο Dalibor Talajic, δημιουργός του «Madaya Mom», στόχος του «δεν ήταν να φτιάξει ένα πολεμικό κόμικ». «Αυτό που ήθελα να φτιάξω ήταν ένα κόμικ που εστιάζει στον άνθρωπο, ο οποίος είναι πραγματικά ανίσχυρος σε αυτή την κατάσταση. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Απλά περιμένεις ή να περάσει αυτό που ζεις ή να πεθάνεις». «Δεν πρόκειται για μια μητέρα, αλλά για κάθε μητέρα. Δεν πρόκειται για μια οικογένεια, αλλά για κάθε οικογένεια», τόνισε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων