Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Η Nestlé μειώνει τη ζάχαρη στις σοκολάτες της μέχρι 40%

H Nestlé SA ανακοίνωσε ότι βρήκε τον τρόπο να μειώσει την ποσότητα ζάχαρης στις σοκολάτες της μέχρι 40%.

Η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων έχει εξελίξει μια τεχνολογία που αλλάζει τη μοριακή δομή της ζάχαρης καθιστώντας την πιο γλυκιά, σε μικρότερες ποσότητες, σύμφωνα με τον διευθυντή τεχνολογίας της, Stefan Catsicas. Όπως ανέφερε, η Nestle θα κυκλοφορήσει το 2018 στην αγορά τις πρώτες σοκολάτες που θα έχουν παρασκευαστεί με τη συγκεκριμένη τεχνολογία, ενώ σταδιακά θα μειώνεται η ζάχαρη σε όλα τα προϊόντα της. Το ίδιο, μάλιστα, εξετάζει να κάνει και για το αλάτι.

«Θέλουμε οι άνθρωποι να συνηθίσουν μια διαφορετική γεύση, μία γεύση πιο φυσική», επισημαίνει ο Stefan Catsicas. «Θέλουμε να είμαστε οι οδηγοί των εξελίξεων σε αυτόν τον τομέα». Η Nestle έχει μπει στη διαδικασία κατοχύρωσης της πατέντας της, για την οποία ο διευθυντής τεχνολογίας της εταιρείας δεν έδωσε περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες. Εξήγησε ότι η βασική ιδέα είναι η παρασκευή «κούφιων» κρυστάλλων ζάχαρης. Οι κρύσταλλοι θα διαλύονται πιο γρήγορα και θα ενεργοποιούν πιο άμεσα τους αισθητήρες της γεύσης.

Η μη επεξεργασμένη τροφή έχει περίπλοκες δομές, τις οποίες προσπαθεί να αντιγράψει η Nestle μοιράζοντας τη ζάχαρη με λιγότερο ομοιόμορφο τρόπο. «Αν βάλετε ένα μήλο κάτω από το μικροσκόπιο, θα διαπιστώσετε αυτό ακριβώς. Η αληθινή τροφή στη φύση δεν είναι ομοιόμορφη και ομοιογενής. Υπάρχουν χάσματα, πυκνώσεις, αραιώσεις. Αναπαράγοντας αυτήν την ποικιλομορφία θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε την ίδια αίσθηση», εξηγεί ο Catsicas.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων