Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

H Ντόρα θα χτυπήσει τον Δένδια για να την ακούσει ο Σαμαράς

Του Παύλου Αλιφέρη

Πυρ και μανία φέρεται να είναι η Ντόρα Μπακογιάννη με δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου που αναφέρονται στους πολιτικούς σχεδιασμούς της. Όσο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έκανε τη συντεταγμένη αποχώρησή του από το ελληνικό Πεντάγωνο, τόσο η κόρη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σχεδίαζε τη δυναμική επιστροφή της.

Η κ. Μπακογιάννη βρίσκεται σε συνεχή επαφή με παλιούς συνεργάτες του πατέρα της και με στελέχη, με τα οποία επάνδρωσε την «Δημοκρατική Συμμαχία», όπως λένε πολύ έγκυρες πληροφορίες από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας. Από τον Ιούλιο περίμενε κινήσεις και πρωτοβουλίες από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να αποδείξει εμπράκτως ότι επιθυμεί εσωκομματική εκεχειρία.

Η αποστολή του κ. Αβραμόπουλου στις Βρυξέλλες και η τοποθέτηση του Νίκου Δένδια στο νευραλγικό θώκο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, λέγεται πως δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στην Ντόρα Μπακογιάννη να μη σηκώσει τους τόνους και να ηγηθεί της αποκαλούμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης που φιλοδοξεί να αποτρέψει από την ακροδεξιά στροφή τη Ν.Δ.

Ήδη το σαββατοκύριακο, συνεργάτες της κ. Μπακογιάννη επικοινώνησαν με πολιτικούς συντάκτες λέγοντας ότι «εφ’ όσον ο Καραμανλής δεν μιλά ήρθε η ώρα να εκφράσει κάποιος άλλος όσα συζητιούνται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και κανείς δεν μπορεί να θέσει δημόσια». Οι ίδιοι έλεγαν ότι η απουσία του Αβραμόπουλου από την Α’ Αθηνών είναι πρόκληση για την Ντόρα, αλλά όχι τόσο κραυγαλέα όσο η μετακίνηση του Δένδια στη Β’ Αθηνών από την Κέρκυρα.

Κάποιοι εκτιμούν ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται το πρώτο «χτύπημα» της Ντόρας με επισημάνσεις για την καταπολέμηση των ρουσφετιών στο Στράτευμα (όχι τυχαία όταν κάποιος τοποθετείται ως υποψήφιος στην Β’ Αθηνών). Δεν επιβεβαιώνεται αλλά θεωρείται πιθανόν πως ένας από τους παλιούς πολιτευτές της περιφέρειας που θα κατεβεί ο κ. Δένδιας, ήδη έχει πάρει θέση πυρός εναντίον του νέου υπουργού Άμυνας…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων