Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Η οικογένεια του Will Smith καθάρισε παραλίες στους Αντίπαξους

Πήραν μαύρες σακούλες, φόρεσαν γάντια και μαζί με άλλους εθελοντές καθάρισαν τις απομακρυσμένες παραλίες των Αντίπαξων.
Ο λόγος για τον διάσημο ηθοποιό του Χόλυγουντ Γουίλ Σμίθ, που βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα στην Κέρκυρα με την οικογένειά του, προκειμένου να απολαύσει τις μοναδικές παραλίες και την θάλασσα του Ιονίου.

Το γεγονός έγινε γνωστό μετά από ανάρτηση φωτογραφιών και σχολίων, της κόρης του διάσημου ηθοποιού, Γουίλα, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Ο διάσημος ηθοποιός, αφού επισκέφθηκε τις ακτές της Β. Κέρκυρας και τα εστιατόρια της πόλης, πήγε στους Παξούς και τους Αντίπαξους για ολιγοήμερες διακοπές.

Βλέποντας τους Έλληνες εθελοντές να καθαρίζουν τις απομακρυσμένες, αλλά πανέμορφες παραλίες του μικρού νησιού, δεν δίστασε να πάρει και ο ίδιος μαύρες σακούλες για να μαζέψει τα απορρίμματα που άφησαν πίσω τους οι επισκέπτες

Στην ανάρτηση τους στο Instagram ανέφεραν τα εξής: Όντας τόσο μακριά από αυτό που αντιλαμβάνομαι ως μολυσμένη μητρόπολη, δεν μπορούσα να σταθώ να βλέπω αυτές τις όμορφες παραλίες στην Ελλάδα γεμάτες σκουπίδια. Έβλεπα τους γλάρους νεκρούς στην πλάτη τους από το πνιγμό σε μικροσκοπικά κομμάτια από πλαστικό και άλλα μη βιοδιασπώμενα υλικά. Μάλιστα πεθαίνουν από την κατανάλωση ψαριών που έχουν απορροφήσει αυτά τα τεμάχια μεγέθους σωματιδίων. 4 πανέμορφοι άνθρωποι συνόδευσαν τη μαμά μου και μένα και συγκεντρώσαμε 22 σακούλες σκουπιδιών γεμάτες πλαστικά και αστικά συντρίμμια από 3 μικρές παραλίες στους Αντίπαξους της Ελλάδας. Όταν βλέπουμε αυτά τα πράγματα στις τηλεοράσεις ή τα κινητά μας φαίνεται μακριά για κάποιο λόγο. Αλλά όταν είναι ακριβώς μπροστά σας, αισθάνομαι σαν να είναι ανθρωπιστική ευθύνη να κάνουμε όσα μπορούμε (σε μια στιγμή και μακροπρόθεσμα), ανεξάρτητα από το πόσο μικρή είναι η δράση. Καθώς όλοι αρχίζουμε να κάνουμε το δικό μας ρόλο, σταδιακά κάνουμε τη διαφορά. Ας ελπίσουμε ότι σήμερα θα μπορούσαμε να επιμηκύνουμε και να διατηρήσουμε την ομορφιά και την ύπαρξη της τοπικής θαλάσσιας ζωής.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων