Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

H «ολική επαναφορά» του Μπερλουσκόνι!

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι μια από τις πλέον αμφιλεγόμενες πολιτικές προσωπικότητες της Ευρώπης. Για πολλούς αποτελεί αίνιγμα το πώς είναι δυνατόν να έχει εκλεγεί πρωθυπουργός τρείς φορές; Το πώς είναι δυνατόν να μην είναι στη φυλακή; Και τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει προκαλέσει ηλεκτροσόκ σε όλη την Ευρώπη και καρδιακά επεισόδια στους χαρτογιακάδες των Βρυξελλών ανακοινώνοντας την επανάκαμψη του στην πολιτική και την πρόθεσή του να διεκδικήσει μια τέταρτη θητεία στην πρωθυπουργία της Ιταλίας.

Ο δαιμόνιος Σίλβιο αντιλαμβανόμενος την αυξημένη οργή των Ιταλών, όπως και των λαών των υπολοίπων χωρών που δοκιμάζονται από την κρίση, εναντίον των φοροεισπρακτικών πολιτικών που επιβάλλει το διευθυντήριο των Βρυξελών, απέσυρε την υποστήριξη του κόμματός του από την κυβέρνηση Μόντι διατυπώνοντας την κριτική ότι πολιτικές που έχουν ως μοναδική συνταγή τη λιτότητα και πλήρη απουσία αναπτυξιακού πακέτου οδηγούν σε πιο βαθιά κρίση και όχι σε έξοδο από αυτή. Το αποτέλεσμα αυτής της κίνησης του Σίλβιο ήταν ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός Μόντι να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Ιταλίας Ναπολιτάνο και να εκφράσει την επιθυμία του να παραιτηθεί.

Αν και η επικρατούσα άποψη είναι ότι ο Μπερλουσκόνι αποτελεί παρελθόν και έχει τελειώσει, πολλοί ξεχνούν ότι έχει ξεκινήσει ξυπόλητος από το πεζοδρόμιο και έχει την ικανότητα να πιάνει τον παλμό του μέσου και απλού Ιταλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να τα ξαναβρεί και με τους πρώην βασικούς συμμάχους του τη «Λίγκα του Βορρά», η οποία τα είχε σπάσει μαζί του αλλά τώρα συζητάει επαναφορά της συμμαχίας.
Ένα είναι σίγουρο, ο Σίλβιο επέστρεψε και θα είναι λάθος για όλους να τον υποτιμήσουν. Όχι μόνο αυτό αλλά η επιστροφή του δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο πονοκέφαλο στη μέχρι σήμερα συνταγή των Βρυξελών για την οικονομική κρίση που δεν είναι τίποτα άλλο από άγρια λιτότητα χωρίς ίχνος αναπτυξιακών μέτρων.

mastografia_banner

σχετικα αρθρα

voucher_banner

ροη ειδησεων

mastografia_banner