Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Η Πελοπόννησος 1η στους 10 κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης το 2016 του Lonely Planet

Το Lonely Planet έδωσε στη δημοσιότητα τον ετήσιο κατάλογο με τους καλύτερους προορισμούς για διακοπές φέτος στην Ευρώπη και η Πελοπόννησος κατέκτησε την πρώτη θέση.

Στο Lonely Planet η Πελοπόννησος παρουσιάζεται ως η νοτιότερη περιοχή της Ελλάδας, που χαρακτηρίζεται από ορεινό εσωτερικό και δαντελωτές ακτές: «Ένας οικονομικός θύλακας με μεγαλοπρεπείς αρχαιολογικούς θησαυρούς σαν την Ολυμπία, τις Μυκήνες και τον Μυστρά. Μια περιοχή που συνήθως οι ταξιδιώτες προσπερνούν για χάρη των νησιών του Αιγαίου και της εμβληματικής Ακρόπολης της Αθήνας».

Ο ταξιδιωτικός οδηγός αναφέρεται επίσης στην περιοχή της Νεμέας, για το καλό κρασί που παράγει, ενώ δεν λείπουν οι ύμνοι στο ελαιόλαδο της Πελοποννήσου και στον γνωστό ελληνικό καφέ. Για τους Βρετανούς τουρίστες, επίσης, που επιθυμούν να επισκεφθούν την περιοχή η British Airways έχει βάλει δρομολόγια κατευθείαν από το Χίθροου στην Καλαμάτα.

Στο βίντεο που ακολουθεί η ταξιδιωτική συγγραφέας Αλέξις Άβερμπακ του Lonely Planet εξηγεί γιατί φέτος είναι η χρόνια της Πελοποννήσου:

HTML tutorial

Οι 10 καλύτεροι προορισμοί στην Ευρώπη από το Lonely Planet:

1. Πελοπόννησος, Ελλάδα
2. Άαρχους, Δανία
3. Βενετία, Ιταλία
4. Ντορντόν, Γαλλία
5. Λβιβ, Ουκρανία
6. Ουορικσάιρ, Αγγλία
7. Εξτρεμαδούρα, Ισπανία
8. Ανατολική Ακτή Τενερίφης, Κανάριοι Νήσοι
9. Τέξελ, Ολλανδία
10. Βόρεια Δαλματία, Κροατία

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων