Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

H πόλη Grand Junction των ΗΠΑ πρωτοπορεί παράγοντας ενέργεια από βιοκαύσιμα

Γράφει ο Αλέξανδρος Τρίγγος

Η Grand Junction είναι η πρώτη πόλη στις ΗΠΑ που υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παραγωγής ενέργειας από βιοκαύσιμα! Πλέον, το όνομά της κάνει το γύρο του κόσμου ως πρωτοπόρος, ανοίγοντας νέες προοπτικές για την ίδια την ανάπτυξή της.

Χρειάστηκαν ωστόσο δέκα ολόκληρα χρόνια οργάνωσης και σκληρής ομαδικής δουλειάς, προκειμένου να υλοποιηθεί το φιλόδοξο αυτό πλάνο. Οι «ακκαθαρσίες» των ανθρώπων και των ζώων, αντί να συσσωρεύονται σε χωματερές, αξιοποιούνται με την κατάλληλη επεξεργασία και αποδίδουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, προσφέροντας ελάττωση των εκπομπών επικίνδυνων ρυπαντών αερίων που επηρεάζουν σημαντικά την υγεία και ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Το κόστος υλοποίησης του σχεδίου άγγιξε τα 2,8 εκατ. δολάρια. Όπως δήλωσαν οι τοπικοί άρχοντες, η παραγωγή αερίων που συμβάλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, θα μειωθούν, για την πόλη του Κολοράντο, σε ποσοστό που θα αγγίζει το 80%.

Καμία άλλη πόλη στις ΗΠΑ δεν είχε την ιδέα να μετατρέψει τα λύματά της σε βιοκαύσιμο, το οποίο θα χρησιμοποιείται κυρίως για την κίνηση των οχημάτων. Το Gran Junction πρωτοπορεί και δείχνει το δρόμο…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων