Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Η 1η τηλεφωνική επικοινωνία του Ντόναλντ Τραμπ με τον Αλέξη Τσίπρα

Την πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία είχαν χθες, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να διατηρήσουν σταθερούς διαύλους επικοινωνίας κατά την επόμενη περίοδο, ενώ το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει ότι η τηλεφωνική επικοινωνία του νεοεκλεγέντα Προέδρου των ΗΠΑ με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας έγινε με πρωτοβουλία του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρωθυπουργός αρχικά συνεχάρη τον Ντ. Τραμπ για την νίκη του στις εκλογές, ενώ αναφέρθηκε τους στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στον ελληνικό και τον αμερικανικό λαό. Στο πλαίσιο της συνομιλίας τους τονίστηκε ο κρίσιμος ρόλος της Ελλάδας για την ειρήνη και ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής –ιδιαίτερα σε μία περίοδο αυξανόμενης αποσταθεροποίησης– καθώς και οι σημαντικές προσπάθειες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός για την αντιμετώπιση τόσο της οικονομικής όσο και της προσφυγικής κρίσης.

Επιβεβαιώθηκε, παράλληλα, η σημασία ενίσχυσης της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών σε σειρά τομέων, σε συνέχεια και της πρόσφατης επίσκεψης του Προέδρου Ομπάμα στην Ελλάδα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τη χαρακτήρισε «πολύ καλή», ενώ είπε χαρακτηριστικά: «Ο ελληνικός λαός είναι ένας καταπληκτικός λαός»!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων