Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Η Ryanair απειλεί ότι θα φύγει από ελληνικά αεροδρόμια εξαιτίας της Fraport (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πώς θα κινηθούν οι νέοι ιδιοκτήτες των περιφερειακών αεροδρομίων, της κοινοπραξίας Fraport/Slentel, περιμένει να δει ο Michael O’Leary, διευθύνων σύμβουλος της Ryanair.

Όπως ανέφερε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα: «Φοβόμαστε – μπορεί να κάνουμε και λάθος – ότι η Fraport θα αρχίσει να χτίζει λαμπερά μαρμάρινα και γυάλινα παλάτια την ώρα που η επιβατική κίνηση θα μειώνεται. Εάν τα περιφερειακά αεροδρόμια δεν θέλουν ανάπτυξη, θα πάμε αλλού».

Ο Ο’Leary ανέφερε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο υπέβαλε πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση – χωρίς ακόμη να έχει πάρει απάντηση – για σχέδιο ανάπτυξης με στόχο τους 10 εκατ. επιβάτες τα επόμενα τέσσερα χρόνια υπό την προϋπόθεση ότι θα μειωθούν τα τέλη στα αεροδρόμια.

Στο πλαίσιο αυτό, έδωσε συνέντευξη και στο Euronews και εκεί ζήτησε συγγνώμη για τα σχόλια που είχε κάνει το περασμένο καλοκαίρι κατά των Ελλήνων.

Τότε, μιλώντας σε ιρλανδική εφημερίδα, είχε πει: “Είναι μια τραγωδία στην Ελλάδα. Οι Έλληνες πιστεύουν ότι εκλέγοντας ένα μάτσο παράφρονες θα βγουν από την λιτότητα. Νομίζω ότι τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος είναι μια τραγωδία και οι οπαδοί του Τσίπρα είναι ένα μάτσο τρελοί”.

Τώρα δήλωσε: “Λυπάμαι για τα σχόλια και τον τρόπο που μεταφέρθηκαν, αλλά νομίζω ότι η βασική επισήμανση που έκανα ισχύει, ότι η εκλογική πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ «θα απαλλαγούμε από τη λιτότητα» δεν είχε καμία αξιοπιστία και, όπως αποδείχθηκε, η κυβέρνηση άλλαξε πορεία. Έχουμε περάσει τα ίδια στην Ιρλανδία. Η δυσκολία για τους Έλληνες είναι ότι δεν μπορείς να ξεφορτωθείς τους δανειστές, όταν θέλεις να πας και να δανειστείς περισσότερα χρήματα από αυτούς”.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων