Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Η σημασία της παραίτησης Κατριβάνου για τον κόσμο της Αριστεράς

H παραίτηση της Βασιλικής Κατριβάνου την Κυριακή το βράδυ απασχόλησε τόσο τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και το διαδίκτυο όσο και τα διεθνή μέσα.

Μπορεί η κ. Κατριβάνου να ψήφισε θετικά επί της αρχής, χωρίς να επηρεάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία (153 ψήφοι), αλλά το τριπλό “πακέτο” της παραιτηθείσας βουλευτού, “ναι” επί της αρχής, καταψήφιση του “κόφτη” και του “Ταμείου ιδιωτικοποιήσεων”, παραίτηση και παράδοση της βουλευτικής έδρας, μαζί με όσα λέει στο κείμενο παραίτησής της σημαίνει πολλά για τον κόσμο της Αριστεράς, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Σηματοδοτεί μια υπεύθυνη στάση και μια στάση αρχών, ενώ, επίσης, πρόκειται για μια παραίτηση με μεγάλο προσωπικό κόστος που δείχνει ότι κάποιοι βουλευτές δεν είναι “βιδωμένοι” στην καρέκλα και τα προνόμιά τους. Με αυτή την έννοια εμφανίζονται πολλά κοινά με την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη πριν μερικούς μήνες.

Η παραίτηση της Β. Κατριβάνου την ίδια στιγμή που αποχωρεί από τη Βουλή αλλά όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική)έχει διπλή επίπτωση στο ΣΥΡΙΖΑ, αφενός είναι σοβαρό πλήγμα, καθώς στερείται ένα ιδιαίτερο στέλεχος, αφετέρου δείχνει ότι υπάρχουν άνθρωποι με ποιότητα και αξία.

Με στοιχεία από άρθρο του newpost.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων