Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

Η στιγμή της μεταγωγής των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη [βίντεο]

Στη δημοσιότητα δόθηκε από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης βίντεο από τη μεταγωγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στην Αδριανούπολη, καθώς μεταφέρονται από τη φυλακή στο δικαστήριο, για τη συζήτηση του τρίτου κατά σειρά αιτήματος αποφυλάκισής τους.

Το μεσημέρι της Τετάρτης το δικαστήριο της Αδριανούπολης απέρριψε  το αίτημα αποφυλάκισής τους.

Το κατηγορητήριο σε βάρος των δύο ενστόλων δεν έχει οριστικοποιηθεί, ενώ ακόμα δεν έχει οριστεί δικάσιμος.Οι δύο Έλληνες κρατούνται επί 55 ημέρες.

Το βίντεο της μεταγωγής των δύο στρατιωτικών:

Μήνυμα Πάιατ: Πλήρως εστιασμένη στο θέμα η κυβέρνηση των ΗΠΑ

Λίγο μετά την δημοσιοποίηση της απορριπτικής απόφασης του τουρκικού δικαστηρίου, ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, έστειλε μήνυμα στην Τουρκία, εκφράζοντας την ελπίδα, οι δύο στρατιωτικοί να επιστρέψουν σύντομα στην Ελλάδα.

“Αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικό είναι για την Ελλάδα το ζήτημα με τους δύο στρατιώτες που κρατούνται στην Τουρκία. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι πλήρως εστιασμένη στο θέμα και ελπίζουμε οι δύο στρατιώτες να επιστρέψουν στο σπίτι τους πολύ σύντομα”, δήλωσε από την Τρίπολη.

Ερωτηθείς δε, αν εκτιμά ότι οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία θα κλιμακωθούν επικίνδυνα, ο κ. Πάιατ απάντησε πως δεν έχει κρυστάλλινη μπάλα και εξέφρασε την υποστήριξη των ΗΠΑ στην προσέγγιση του Έλληνα πρωθυπουργού, “να κρατά διαύλους ανοιχτούς στην αναζήτηση μιας βάσης διαλόγου και επαναπροσέγγισης”.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων