Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

H σιωπή είναι συνενοχή στο χάλι του ποδοσφαίρου

Ο εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα Τρίπολης Γιάννης Καϋμένάκης ζήτησε από τον αθλητικό εισαγγελέα να δει τις κάμερες του ΟΑΚΑ για να διαπιστώσει ποιος παράγοντας πήγε στο δωμάτιο των διαιτητών στον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Όπως είναι γνωστό, αμέσως μετά τον αγώνα, ο κ. Καϋμενάκης με τον κ. Μπάκο είχαν καταγγείλει τη διαιτησία, ωστόσο για την επίσκεψη δεν είχαν πει τίποτα.

Ο διαιτητής Γιάχος και οι τέσσερις συνάδελφοί του στον τελικό δεν είδαν το χέρι του Μανιάτη και το πέναλτι που αλλοίωσε το αποτέλεσμα, αλλά φαίνεται πως δεν είδαν ούτε τον Μαρινάκη να μπαίνει στα αποδυτήρια και να τους «γκαζώνει» στο ημίχρονο. Απαρατήρητο ένα πέναλτι μπορεί να περάσει, ο Μαρινάκης λίγο δύσκολο. Μετά το ματς, όμως, δεν έγραψαν τίποτα στο φύλλο αγώνα. Ό,τι είπαν το είπαν μέρες αργότερα, στην ΚΕΔ και στον εισαγγελέα.

Το να μπαίνει ένας παράγοντας με το έτσι θέλω και όποτε θέλει για να επηρεάσει τους διαιτητές ή για οποιονδήποτε λόγο στα αποδυτήριά τους είναι παράνομο και πρέπει να τιμωρείται. Καταδεικνύει άλλωστε και το ίδιο το παραγοντικό ποιόν.

Το να κάνουν όλοι την πάπια και να «μαρτυράνε» πολύ αργότερα είναι επίσης απαράδεκτο. Δείχνει φόβο και δουλικότητα. Δείχνει πως υποκύπτουν στις προσπάθειες επηρεασμού. Και τους καθιστά συνυπεύθυνους για το αιώνιο χάλι του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε το βραδυ της Πέμπτης σκληρή ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για χυδαιότητες σε βάρος του Μαρινάκη και για πόλεμο συκοφαντίας σε βαρος του, απειλώντας με προσφυγή στη δικαιοσύνη.
Οι διαιτητές του τελικού δήλωσαν ότι πράγματι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού πήγε στο ημίχρονο του αγώνα στα αποδυτήριά τους, αλλα το έκανε για να τους ευχηθεί καλή τύχη επειδή δεν είχε προλάβει να το κάνει πριν από την έναρξη.

Κι ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Γιάννης Μώραλης, ότι η είσοδος στα αποδυτήρια έγινε κατόπιν αδείας δίχως να διαμειφθούν έντονοι διάλογοι ανάμεσα στον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και τους διαιτητές.
Όλα αυτά μπορεί να είναι σεβαστά και πιστευτά, δεν αλλάζουν όμως το πνεύμα του κειμένου ότι μόνο στο ελληνικό ποδόσφαιρο γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται επισκέψεις σε χώρους διαιτητών εν ώρα αγώνα και αποκρύψεις τους μέχρι κάποιος να έχει λόγο να μην τις αποκρύπτει!

Δεν υπάρχει σωτηρία διότι ούτε η πρώτη φορά είναι, ούτε η τελευταία…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων