Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Η στάση του ΠΡΑΤΤΩ στις εκλογές

Από το ΔΣ του «ΠΡΑΤΤΩ»

Το «ΠΡΑΤΤΩ» αγωνίζεται αταλάντευτα για την απαλλαγή της χώρας από την ξένη επιτροπεία, τα μνημόνια και τις μνημονιακές πολιτικές. Πιστεύει, ότι ο αγώνας που έχει να δώσει ο λαός είναι δύσκολος, σύνθετος και ανηφορικός. Παλεύει για μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία, ενός Μετώπου Σωτηρίας. Στόχος, η μετατροπή της χώρας από «αποικία χρέους» σε Δημοκρατική Πολιτεία, με διασφαλισμένη τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία.

Θεωρεί ότι άμεσα, μετά τις Εκλογές, η νέα κυβέρνηση Σωτηρίας οφείλει να λάβει μέτρα ανακούφισης του πληθυσμού, αποτροπής μιας ανθρωπιστικής καταστροφής και ανοίγματος του δρόμου σε μια κοινωνικά δίκαιη, παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου. Ενός δρόμου, που θα επιφέρει αποφασιστικό χτύπημα στο «σύστημα παρακμής» και διαπλοκής, της διαφθοράς και της ιδιοποίησης του δημοσίου πλούτου.

Το «ΠΡΑΤΤΩ» είναι φορέας ενός ριζοσπαστικού Ευρωπαϊσμού. Παλεύει για μια Ευρώπη των Λαών. Ενάντια στην λειτουργία του Βερολίνου ως μιας «νέας Ρώμης».

Προωθεί μια άλλη κοινωνική – οικονομική πορεία με κύριο εργαλείο την ριζοσπαστική πολιτική ανακατανομής εισοδήματος και πλούτου υπέρ των λαϊκών στρωμάτων και σε βάρος της ολιγαρχίας.

Το «ΠΡΑΤΤΩ» παρέχει κριτική υποστήριξη στα ψηφοδέλτια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., χωρίς να συμπράττει στην οργανωτική-πολιτική παρουσία τους. Και αυτό διότι εκτιμά ότι η κύρια δύναμη αλλαγής στην χώρα εμφάνισε κενά και αδυναμίες στη συγκρότηση του δημοκρατικού, κοινωνικού-πατριωτικού Μετώπου Σωτηρίας. Ταυτόχρονα στηρίζει τα μέλη του που είναι υποψήφιοι βουλευτές στην κρίσιμη για την πατρίδα εκλογική μάχη της 25ης Ιανουαρίου.

Το «ΠΡΑΤΤΩ» λαμβάνει όλα τα μέτρα ώστε να δημιουργηθεί ένας ισχυρός πατριωτικός, προοδευτικός, αριστερός πολιτικός φορέας. Συνεχίζει δε, να αγωνίζεται για την συγκρότηση του Μετώπου Σωτηρίας της Πατρίδας και της Κοινωνίας.

Το «ΠΡΑΤΤΩ» πιστεύει, ότι η υπόθεση Σωτηρίας της πατρίδας είναι υπόθεση του ίδιου του λαού. Το ίδιο θα συνεχίσει να προωθεί τις επιλογές και πρακτικές του με νηφαλιότητα και σοβαρότητα, με πείσμα και δημιουργικότητα, με σταθερές αρχές και νέες ιδέες, στην βάση αξιών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων