Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

Η στιγμή που η φωνή του Αλέξη Τσίπρα λυγίζει από συγκίνηση (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία ιδιαίτερη -όσο και σπάνια στα κοινοβουλευτικά χρονικά- στιγμή επεφύλασσε η χθεσινή ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων καθώς ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την ομιλία του εμφανώς συγκινημένος.

«Κυρίες και κύριοι βουλευτές. Ζούμε ιστορικές στιγμές. Στις συνταρακτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, την τελευταία λέξη και σφραγίδα, την έβαλε ο ελληνικός λαός. Δεν έκανε ανάθεση ευθύνης. Έκανε κατάθεση ψυχής. Δεν εξουσιοδότησε κανέναν.

Πήρε την τύχη στα χέρια του. Δεν καταψήφισε. Τίμησε τις προηγούμενες γενιές που αντιστάθηκαν και αναστήσανε αυτόν τον τόπο και αποταμίευσε ελπίδα για τις γενιές που έρχονται. Δεν αψήφησε απλά τους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα. Όρθωσε το ανάστημά του.

Σε αυτόν τον λαό αξίζει μόνο σεβασμός.

Του αξίζει να περπατά περήφανος, του αξίζει να ζει με αξιοπρέπεια.

Η σημερινή κυβέρνηση μπορεί απλά να είναι η φωνή αυτού του λαού. Στην τιμή, στην ιστορία και το πολιτισμό που κουβαλά αυτός ο λαός στις αποσκευές του, εμείς μόνο η θέλησή του μπορούμε να είμαστε.

Για αυτό και δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε την ιστορία μας. Για αυτό και δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε την αξιοπρέπεια του λαού. Αυτά είναι ιερές και αδιαπραγμάτευτες αξίες», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε με φωνή από την οποία δύσκολα κρυβόταν η συγκίνηση:

«Είμαστε σάρκα από την σάρκα αυτού του λαού, ερχόμαστε μέσα από τις σελίδες της ιστορίας αυτού του λαού. Aυτόν τον λαό θα υπηρετήσουμε. Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας.
Σε αυτό το Σύνταγμα ορκιστήκαμε, αυτό θα υπηρετήσουμε».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων